Megújult Ádánd honlapja!

Kedves Látogató!

Köszöntünk megújult honlapunkon! Hosszú évek óta váratott már magára ez a nagy feladat – most végre egyszerre adódott alkalom, kedv, energia és elszántság, hogy ezt a rég halogatott feladatot felvállaljuk, és Ádánd weboldalát új, korszerű, áttekinthető és csinosabb formába öntsük.

A lap megtervezésekor három fontos célnak igyekeztünk megfelelni:

– Legyen a településnek egy, a világ felé büszkén mutatható, publikus arca, ahol vendégeinkkel megismertethetjük településünket, szokásainkat, hagyományainkat, és persze magunkat.
– Legyen az önkormányzatnak egy fóruma, ahol közleményeit, rendeleteit megoszthatja a település polgáraival; ahol megkönnyítheti a hivatali ügyintézést, és ahol rendezvényeit, ünnepeit, eseményeit meghirdetheti.
– Legyen Ádánd lakóinak, polgárainak egy közösségi portálja, ahol informálódhatnak a település ügyeiről, ahol megoszthatják egymással a gondolataikat, és ahol igazi patriótaként ötleteikkel, javaslataikkal hozzájárulhatnak a település közös dolgaihoz.


Szerettük volna mindezt a legkorszerűbb formában tálalni, lépést tartva az idővel. Ezért esett a választásunk az elavult, statikus „html” formátum leváltásaként a „blogos” környezetre. Ehhez a jól ismert és népszerű WordPress motort választottuk rugalmassága, könnyű kezelhetősége (és nem utolsósorban ingyenessége) miatt  – ez bizonyára sokak számára ismerős más webhelyekről, így senkinek nem okoz majd nehézséget az eligazodás és a kezelés megtanulása.

Újdonságok

Oldalunk számos új funkcióval gazdagodott. Beépítettünk egy sokoldalú, jól áttekinthető galériát a képek kezelésére. Lehetővé tettük a cikkek és a hozzászólások aktív követését RSS feed-en keresztül. Nagyon fontosnak tartjuk az interakciót, ezért bevezettük a honlapon a regisztrációt, regisztrált felhasználóink számára pedig a hírek, cikkek véleményezését, hozzászólások küldését. Ezzel párhuzamosan új formát és feladatokat kapott a Vendégkönyv is: szándékunk szerint eztán valóban a vendégeinké lesz. Használatához nem szükséges regisztráció, az anonimitással való visszaélést és a spam-et azonban korszerű technikákkal szűrjük. Bővítettük az oldalt továbbá egy sor hasznos linkkel és hivatkozással, az időjárástól kezdve a tévéműsoron át a menetrendekig sok fontos információ közvetlenül elérhető az oldalról. Új funkció továbbá a Bolhapiac, a szavazás, a beépített Google fordító, a kereső, az archívum, és sok-sok egyéb, hasznos apróság – érdemes sorban felfedezni őket.

Az oldal mostantól támogatja a többszerkesztős módot, vagyis a honlap szerkesztésébe többen is bekapcsolódhatnak, ami garanciája lehet a mindig friss és változatos tartalomnak, így az oldal hamarosan igazi közösségi portállá válhat.

Mindezeket igyekeztünk professzionális grafikai tervezéssel, elegáns formában tálalni. Az oldal meleg, barátságos színvilágával a természet színeit és az otthon melegét idézzük, hogy sokan kapjanak kedvet a böngészéshez.

Bár a honlapot fáradságos munkával és gondosan készítettük, a tesztüzem alatt még kiderülhetnek kisebb-nagyobb hiányosságok – igyekszünk mindet gyorsan feltölteni és kijavítani. Kívánom, hogy mindenki örömmel vegye birtokba és érezze sajátjának Ádánd új honlapját!

(a Szerkesztő)