aug 022010
 

Megjelent a Kapcsolat újság legfrissebb, 2010 július-augusztusi száma, központban a környezetvédelemmel.

“A szokásos információk mellett ez a szám kiemelten foglakozik a természeti környezet bemutatásával. Igyekszik ráirányítani a figyelmet a természet- és környezetvédelem terén legfontosabb teendőinkre. Ezzel a számmal (is) hangsúlyozni szeretnénk John James Audubon kimagasló amerikai természettudós azon gondolatát, mely szerint:
„Az igazi természetvédő az, aki tudja, hogy a világot nem a szüleinktől örököltük, hanem gyermekeinktől kölcsönözzük”.

A Kapcsolat zöld számát a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztériumtól 2009. évben elnyert pályázat anyagi támogatásával jelentetjük meg.”

A teljes lapszám itt olvasható.

  5 Responses to “Kapcsolat – zöld szám”

 1. Üdvözlet Mindenkinek!

  Rendkívül pozitív változáson ment át mind a honlap, mind az újság. Örömmel néztem már itt a honlapon is, és tetszett a Kapcsolat “élőben” is.
  Valami ilyenre vágytunk már régóta.

  Az újságban megjelenő cikkhez szeretnék hozzászólni.

  Sajnos egyet kell értenem azzal, aki azt írja, hogy égetnek esőben,hóban, szélben,reggel,este.
  Nem tartva szemelőtt sem a rendeletet, sem a szomszédok, sőt néha az egész utca érdekeit.De tehetik,mert nincs semmilyen felelősségre vonás. Elvileg ezt el lehetne intézni “légyszíves ne csináld” mondattal, de aki ennyire nincs másra tekintettel, az azt hiszem, nem venné túl jó néven, hogy szóltak neki. Sőt, úgy gondolom, komoly veszekedéssé fajulna a dolog.

  Ugyan ez a véleményem a parlagfű rendelettel kapcsolatban is. Rendelet van, betartva és betartatva nincs. Nem láttam még ellenőrzést az önkormányzat részéről az utcákban.
  Pedig lenne mit nézniük.
  Vannak ingatlanok, ahol a szomszédnak nem csak attól kell tartani, hogy allergiás lesz, hanem már attól is, hogy a szomszédból különböző nem kívánatos állatok lepik el a telkét.
  Próbálnánk meg szólni! Ha meg az önkormányzatnál feljelentést teszünk, spiclinek tartanak bennünket.
  Pedig igazán jobb képet mutatna, ha minden telek, lakóingatlan gondozott lenne.

  De sajnos nem egyformán gondolkodunk. Amíg nem lesznek példaértékű felelősségre vonások etéren, azt hiszem, változás sem várható.

 2. Kedves Mamuci61!

  A Kapcsolat újságot Neisz Péter szerkesztette – őt illeti a dicséret. Ami a honlapot illeti: az olvasói teszik azzá, ami. Az értelmes és tartalmas viták, a jó hozzászólások, az aktív látogatók. :)

  Az égetésről: Ahogy nem a büntetéstől való félelem miatt nem követünk el bűncselekményeket, úgy nem a szabálysértési bírság az, ami vissza kell, hogy tartson minket a környezetszennyezéstől, mások egészségének a károsításától. A faluban működik szemétszállítás és szelektív hulladékgyűjtés – ehhez képest én is tapasztaltam, hogy van, aki egyszerűen elégeti a háztartásában keletkezett szemetet, műanyag- és egyéb hulladékot, nem törődve azzal, hogy az így keletkező füst súlyosan egészségkárosító – mérgező és rákkeltő anyagokat tartalmaz.
  Nem azért nem teszünk így, mert megbírságolnak, hanem mert mindenkinek igyekeznie kell úgy élnie az életét, hogy eközben másokét ne tegye tönkre, más egészségét – és a környezetet – ne károsítsa.

 3. Kedves Szerkesztő!

  Amit válaszként írtál, teljesen egyet értek vele, de ezt nem bennem kell tudatosítani, hanem azzal, aki ezt a környezet szennyezést csinálja nap mint nap.

 4. Természetesen így gondoltam én is. :)

 5. Na most veszek egy nagy levegőt és tízig számolok..1..2…3..
  Akkor talán nem írok olyat ami még a nyomdafestéket sem tűri.
  Van egy kis füst és mindenki háborog?!!!
  Akkor én mit szólja??Nekem napi 12 órában porban és füstben kell a családommal élnem.
  Na majd teszek fel képet arról mekkora porfelhőben van a Petőfi utca.
  Környezetvédelem???Na nee…