szept 032010
 

Tisztelt Választópolgárok!

A mai napon a Helyi Választási Bizottság az ajánlószelvények összeszámolása után kihirdette a megfelelő számú ajánlással rendelkező, tehát az idei választáson induló polgármester- illetve képviselőjelöltek listáját, melyet honlapunkon is közzétettünk. A teljes lista ide kattintva megtekinthető.

  11 Responses to “A jelöltek listája”

 1. Örülök,hogy ilyen szép számmal jelöltették magukat képviselőnek.
  Azok akik ajánlószelvényükkel támogatták a jelölteket, menjenek elszavazni is.
  Különben jelöltjük nem kerül be a képviselő testületbe.

 2. Valamennyi jelöltnek gratulálok, valóban akkor lesz értelme a jelölt állításnak, ha elmegyünk behúzni az “X”-et azokra, akiket támogattunk a kopogtatócédulával.

 3. Mikor és hol lehet találkozni a polgármesterjelöltek programjával?

 4. Amint megérkeznek, kiteszem őket az oldalra.

 5. Csak egy hétköznap Ádándon!
  Elmentem a boltba, mint mindennap. Szépen sütött a nap, jó kedvem volt. A boltban miközben várakoztam hogy a pénztárban lévő vásárló fizessen, “érdekes” szóváltásra lettem figyelmes. A vevőnél nem volt elég pénz hogy kifizesse a kosarába tett árut, de azért el akarta vinni. Teljesen felháborodott, hogy nem kapta meg hitelbe az árut. Most mit szépítgessem a dolgot, nyomdafestéket nem tűrő hangon és szavakkal illette a pénztárban lévő fiatalasszonyt. Megdöbbenve álltam és már nem éreztem jól magam. A kosarat és az árukat hátrahagyva, kiabálva szitkozódva ment ki az üzletből. Azt hiszem mindnyájan féltünk.
  Tisztelt képviselő jelölt Urak és Hölgyek?
  Szeretném jól érezni magam a lakóhelyünkön, nem szeretnék félelemben élni. Hogyan gondolják megszüntetni – nem először voltam tanúja hasonló jelenetnek – ezt a fenyegetettséget? Miért hiszik egyes emberek azt hogy nekik joguk van bárkit fenyegetni, szidni? Mi akik jót és békés egymás mellett élést szeretnénk úgy gondolom hogy sokkal többen vagyunk, miért nem akadályozzuk meg, honnan a félelem?? Vagy tehetetlenség? Vagy nemtörődömség, amíg valaki nem érzi a bőrén addig minden rendben van? Hát NINCS!

 6. A héten az egyik polgármesterjelölt bemutatkozik.Ismerteti terveit,elképzeléseit.
  Kíváncsi leszek, hogy az előző hozzászólásra reagál-e valami illetékes??
  Van itt a faluban sok érdekes dolog..
  Kezdjük azzal a fránya környezetvédelemmel.A gyurgyalagostól cirka 100 méterre rally pálya van.Gondolom a madarakat nem zavarja a por és a zaj!!
  Az iskolába azt tanítják, hogy a természetet járva mindig csendben és lehetőleg zaj nélkül közlekedj.Mert így nem zavarod meg az itt élő állatokat.Sőt, ha szerencséd van, még megfigyelheted őket.
  Az itt található ritka és védett növényekről már ne is beszéljünk.
  Irigylem a gyurgyalagokat, hogy így bírnak élni…

 7. Sajnálom! Sajnálom hogy ezen a honlapon nem látom az érdeklődést! Semmiféle érdeklődést nem látok a lakóhelyünk iránt. Egy ideje figyelem, most hogy jönnek a választások kicsit – de nagyon kicsit – megélénkült itt a forgalom. Vajon nincs számítógépe az embereknek, vagy nem tudják kezelni? Nem hiszem.
  Érdektelenség, elfásultság jellemzi az embereket. A mindennapi megélhetés keserves előteremtése elfoglalja a mindennapokat, nem adva helyet a közösségi életnek. Ilyen helyzetben nagyon könnyű dolga van a Tisztelt Testületnek, hiszen az embereket nem érdekli hogy mit is csinálnak. Gyakorlatilag nincs társadalmi kontroll. Az utcán mindenki megbeszéli a napi gondjait és ennyi. Ebből sem eddig, sem ezután nem lesz itt semmi. Igen semmi!
  Olvasgatom itt a 8 képviselő jelölt “programját”. A többi 12 képviselő a választások előtt 5 nappal még nem tartotta érdemesnek ezt a helyet hogy ismertesse ilyen módon is hogy az elkövetkező négy hosszú és nehéz évben hogyan szeretne dolgozni, mik a tervei, mit szeretne csinálni ahhoz hogy a lakóhelyünk jobb,. szebb, élhetőbb legyen. Hangzatos szólamok, azok vannak. “Eddig is képviselő voltam, és most is az szeretnék lenni.” Vajon eddig mit csináltak a képviselők, a teendők újra és újra és újra visszatérnek, mindig ugyanazok, 10 éven át. Ennyire nem megy semmi sem, akkor mégis igazam lehet – mivel a programok hosszú
  évek óta nem változnak – hogy nem történik semmi!!!
  De igen, nagyon szép a járda és a virágok és a környezetünk szebbé vált, ez jó érzés.
  De egy fecske nem csinál nyarat. Tartja a mondás. A polgármester kiteheti a lelkét, ha nincs kivel együtt dolgozni, abból nem lesz semmi, vagyis ami van az lett.
  Visszatérve a programokra, egyszer olvastam valahol, “Merj nagyot álmodni!” Mi miért nem merünk! Láttam hogy szeretnénk egy uszodát, fürdőt épitettni, miért nem lehet, tudom pénzhiány!
  Nos erről egy igaz történet! Volt egyszer egy lelkész, sajnos az eklézsia nagyon nagyon szegény volt, és álmát nem tudta megvalósitani. De nem adta fel, és isten azt mondta neki, pályázz! És pályázott! A semmiből, – vagyis pályázatból, és a jóindulatú emberek segítségéből – felépített egy iskolát, tornatermet, a mai napig működik az iskola és lassan több tanulója lesz mint a világi iskolának. Sok sok buktatón kellett keresztül menni, mert nem nagyon tetszett senkinek sem hogy a papnak sikerül ami a képviselőknek nem, de nem adta fel, mert volt egy nagy nagy segítője. Amikor bajban vagyunk, csak annyit szoktunk mondani “segíts istenem”. Neki segített! És mi is, akik mellette voltunk lélekben és a két kezünk munkájával. Leküzdtük a nehézségeket, ez hiányzik az emberekből az összefogás! Beszélnek itt a képviselő jelöltek az összefogásról, hol a példamutatás! Ez úgy működik hogy az emberek várják az útmutatást, és ha úgy gondolják hogy érdemes összefognak. -míg nincs hiteles ember, akinek el is hiszik hogy össze lehet és kell fogni, nincs hiteles program, addig itt sajnos semmi sem lesz.
  Nem irigylem a leendő polgármestert, nagyon nagyon nehéz dolga lesz!
  Mondhatják mint kívülálló könnyen beszélek, de legalább beszélek, míg mások hallgatnak. MIÉRT?

 8. Kedves Margitka!

  Kívülről valóban nehéz eldönteni, ki miatt tart ott a falu, ahol tart.
  Annyi bizonyos, sok fejlődés nem történt az elmúlt években , a környező falvakhoz képest visszafejlődött Ádánd.
  Az összefogásról írsz. Siójuton magam láttam, hogy a lakók szombatonként szépítették a környezetüket, de kell valaki, aki kiáll, elmondja, mit szeretne, meghallgatja a többiek véleményét, és közösen eldől, mit kell tenni, hogy javítsunk a falu arculatán.
  Nálunk nem hallottam “társadalmi munka” felhívásról. Sőt, néhány vandál azt is tönkreteszi, ami elkészül.
  Szerintem ezért a lemaradás, valóban érdektelen mindenki, véleményt nyílvánít mindenütt, csak ott nem, ahol annak helye lenne.
  Egy a baj. Ha elmondjuk a véleményünket illetékeseknek, akkor sem történik semmi. Még választ sem kapunk, nem megoldást.
  Itt az oldalon vagyunk vagy 4-en,5-en aktív írogatók. Látsz valahol választ bárkitől a beírásokra?
  Sem képviselőtől, sem hivataltól.
  Akkor minek is koptatnák többen a számítógépüket?

 9. Kedves mamuci61!
  Elég nagy baj hogy senki sem kíváncsi hogy mi az emberek véleménye, a számítógép meg hála istennek nem kopik el:))).
  Az írás megmarad, és hátha olvassák is, azért mert nem mernek írni, még nem jelenti azt hogy nem is olvasnak. Legalábbis remélem.
  Nem szabad feladni semmit sem, és hátha mégis lesz valaki aki reagál egyszer csak és talán néhány jószándéku ember összedugja a fejét és ahogy az egyik képviselő is irta a programjában a civil szerveződéseket kell erősíteni
  Ma már nem lehet arra várni hogy majd az erre hivatott fizetett képviselők majd helyettünk megtesznek bármit is, vagy talán az állam. Ezt el kell felejteni. Ha valamit szeretnénk, akkor nekünk kell megcsinálni, tudom hogy nagyon nehéz az embereket kizökkenteni a megszokott életükből, de ha ezt nem tesszük akkor itt soha semmi sem fog történni. Ja de igen, sokkal sokkal rosszabb lesz minden, és akkor lehet megint szidni mindenkit, de előbb magunkra kell nézni, és csak azután másokra. Ha én nem teszek odébb egy “követ”, más se fog, lehet hogy egyedül leszek sokáig a” kőrakodással” de talán egyszer majd valaki mellém áll, és ő is segít, és akkor már neki is segítenek, és akkor majd elindul valami….talán. A választás után el lehet gondolkodni hogy a megválasztott emberekkel lehet-e ilyesmiben gondolkodni. Ha nem akkor egyedül kell megcsinálni amit ők nem tudnak, vagy nem akarnak. Bízom az emberekben és tudom hogy lehet és kell előrejutni, ha nem akarjuk hogy a gyermekeink mind mind elmenjenek innen nagyon nagyon messzire. Ez egy hálátlan feladat, ezért nem vagyunk többen itt, ezért nem jár fizetés, sem megbecsülés, – sőt majd mondják hogy mit akar ez az ember, vajon……- de az önbecsülés nem hagyja hogy nyugton üljek és sopánkodjak mikor tudom hogy lehet tenni is.
  No az egy fecske már lehet hogy nem egy fecske:)))))))))))))))))))))))!!!!!

 10. Részt vettem Németh Ilona polgármester-jelölt program ismertető “gyűlésén”.
  Több képviselő jelölt is társult a bemutatkozáshoz.
  Amennyiben a beszélgetés nem fajult volna személyeskedéssé, valószínű több kérdést is feltehettünk volna a programokkal kapcsolatban.

  Van képviselő jelölt, aki arról ír, hogy megosztottság van az országban és a faluban is. Egyetértek vele, de én a másik oldalról nézem ezt a kérdést, és megkérdezem, hol volt a többi képviselő jelölt? Németh Ilona meghívóján nem szerepelt, hogy kiket vár, azt írta, MINDENKIT szeretettel várok.
  Akkor ki is az, aki megosztja a közösséget?
  Persze mindig az kiabál, akinek a háza ég.

 11. Szeretném gyarapitani a hozzászólók számát a honlapon. Én is ott voltam Német Ilona polgármester jelölt gyűlésén. Sajnos az igaz hogy kissé elfajult a beszélgetés. Szerintem nekünk is és a képviselőjelölteknek is meg kell tanulni, hogy ilyen összejövetelen mi az amit kérdezni kell, a jelölteknek meg tudni kell arról beszélni, hogy miért szavazzunk rájuk milyen elképzeléseik , ötleteik vannak. – itt azért elhangozott egy-pár ötlet- . No de majd beletanulnak- engem személy szerint az izgat, hogy az emberek mennyire akarják azt, hogy Ádánd település végre elinduljon valami pozitiv változás felé, ez rajtunk mulik, hogy melyik név mellé tesszük az x-t. vasárnap ugy hogy javaslom, ne legyünk közömbösek és menjünk el szavazni. Nekem tetszik Németh ILI programja, főleg ha olyan képviselőket választunk mellé akik segitikmunkáját és vele együtt Ádánd-ért dolgoznak .