A jubiláló népdalkör

[singlepic id=991 w=320 h=240 float=left]Huszonöt év bizony nagy idő egy település életében is. Negyedszázadnyi idő – ennyi munkával eltöltött év áll a jubiláló Ádándi Népdalkör mögött.
Büszke lehet az a település, amely ismeri és tiszteli saját múltját, kultúráját. Büszke lehet, ha van egy kiváló és lelkes csapata, amely hosszú évtizedeken át fáradhatatlanul őrzi, magas színvonalon ápolja a hagyományait. Hogy az elmúlt huszonöt esztendőben az Ádándi Népdalkör milyen példaértékű odaadással végezte ezt a nemes feladatot, annak beszédes bizonyítéka az öt Arany Páva-díj, a határokon átnyúló, szerteágazó kulturális kapcsolatok.

[singlepic id=946 w=320 h=240 float=right]Szombat este a nemrégiben szépen felújított ádándi művelődési házban számos hazai és határon túli magyar együttes tette tiszteletét, hogy fellépésével köszöntse a most jubiláló Ádándi Népdalkört. Érkeztek vendégek testvértelepüléseinkről, az erdélyi Csíkmadarasról és a vajdasági Kupuszináról. Ugyancsak a délvidékről, Doroszlóról és Csókáról. A kárpátaljai Técsőről. A Somogy megyei Karádról és Kisgyalánról. És hogy a legkisebbekről se feledkezzünk meg: kedves műsorral készültek az ádándi ovisok is. A fellépők impozáns listája is jól jelzi azt a tiszteletet és megbecsülést, amelyet népdalkörünk méltán kiérdemelt ezzel a negyedszázadnyi, kultúránkért és hagyományainkért végzett értékmentő és megőrző munkával.

[singlepic id=936 w=320 h=240 float=left]És hogy mi magunk, ádándiak tisztában vagyunk-e mindennek az értékével? A fellépő művészek mind nagy sikert arattak, a műsor telt ház előtt, fergeteges hangulatban zajlott. – Azt hiszem, ez önmagáért beszél.
Köszönet tehát mindazoknak a művészeknek, akik műsorukkal felejthetetlenné tették ezt az estét! Köszönet mindazoknak a helybelieknek, akik jelenlétükkel megtisztelték a születésnapját ünneplő népdalkört – elismerve ezzel is, hogy Ádánd kultúrája, sok évszázados hagyományai mindannyiunk számára fontos, megbecsülendő és megőrzendő értékek!
Köszönjük a népdalkörnek ezt a negyedszázadnyi munkát, és kívánunk erőt, kitartást és sikereket a következő huszonöt évhez!

További képek a galériában >>