Balatoni kukaügy

 Posted by at 12:43  Add comments
feb 212011
 

Nemrégiben levelet küldött ügyfeleinek az AVE Zöldfok Zrt., amely 83 balatoni településen felel a hulladékelszállításért. A cég arra hívta fel a figyelmet, hogy egyre több háznál találkoznak olyan kukával, ami nem felel meg a szabványoknak, így autóik emelőszerkezete nem tudja azokat üríteni. Arra kérték ezért az érintett lakókat, üzlet-tulajdonosokat, hogy cseréljék le a kukákat szabványos szemetesre. A kérés mellett finom nyomásgyakorlás is érzékelhető a levélben. A cég szerint a nem szabványos kukákat dolgozóik kénytelenek kézzel üríteni, ami egészségkárosodást okozhat. Vagyis az, aki nem cseréli le a használhatatlannak minősített kukáját szabványosra, számíthat arra, hogy nyakán marad a szemete.

Tovább a Népszabadság cikkéhez >

  3 Responses to “Balatoni kukaügy”

 1. “Azt hiszem, a Zöldfok most azért kezdett akciózni,mert nagyon sokan átálltak a 60 literes előfizetésre,mert képtelenség kifizetni azt a horribilis összeget, amit a 110 literért..is…! kérnek.
  Valamivel pótolniuk kell ezt a kiesést.
  Olvastam lejjebb, hogy a Zöldfokos zsákokat meg tudják emelni.Tökéletesen egyetértek!….Ha a vezérek, akiknek a fejükből ez a hatalmas ötlet megszületett,feltételezhetően nem minimálbérért és nem nyugdíjból tengetik napjaikat, mert akkor lehet, nem mernék kiírni a honlapjukra, hogy potom “9-16 ezer” között máris vehetünk az Ő ízlésüknek megfelelő kukát!Természetesen az előfizetésen kívül!
  Egy a baj, monopol helyzetben vannak a környéken, nincs versenytárs!”

  Ezt a Népszabadságban kommentelték! És milyen igazuk van !!

 2. A szemeteszsák sajnos semmiképp nem jó megoldás, hiszen önmagában is környezetszennyező (maga is szemét), hosszútávon pedig gazdaságtalan. Néhány évi zsák árából már megvehető egy rendes kuka, ami aztán (minőségtől függően) sok-sok évig használható. Az a baj, hogy leleményes kereskedők kuka néven olyan ócska, kínai minőségű, “kukának látszó”, avargyűjtő és egyéb műanyag edényeket kezdtek forgalmazni, amik nem felelnek meg az európai szabványnak, a szemeteskocsik sem tudják felemelni őket – ez pedig a fogyasztók megtévesztése. Sajnos azok jártak rosszul, akik spórolni szerettek volna, és kuka helyett ezeket az edényeket választották. Az áldatlan helyzeten a szabályozás (és a szabályok betartatása) segíthetne, vagyis oda kellene figyelni rá, hogy milyen edények forgalmazhatóak egyáltalán “kuka” néven. A Zöldfok pedig korrektebb lett volna, ha legkésőbb a szerződés megkötésekor tájékoztatja az ügyfeleit a szabályokról.

 3. Létezik olyan település (nem nagyobb Ádándnál),ahol az önkormányzat megvásárolta a lakóknak a kukákat.
  Mindenkinek egységesen és ezeket a kukákat használják mind a mai napig.Nincs morgás és háborgás,kifogások….ezeket a kukákat használja mindenki.