A 15 éves Kapcsolat

Az idén lépett tizenötödik évébe Ádánd község saját kiadású lapja, a Kapcsolat újság. Tizenöt év egy újság életében is nagy idő.
Míg itt, Ádánd honlapján leginkább aktualitásokat, friss híreket olvashatunk, a Kapcsolat újság igazi krónikája a falu társadalmi életének, mindennapjainak. Sokan várják és kedvelik, hiszen mindenkihez eljut – olyanokhoz is, akik még nem rendelkeznek internetkapcsolattal.

Tizenöt évesen a Kapcsolat újság is kamaszkorba lépett – ez pedig a változás kora. A személyes okok miatt sietve leváltott egyfős szerkesztőség helyett szerkesztő bizottság alakult. Olyan ádándi polgárok alkotják, akik  szabadidejükben, a tiszteletdíjról lemondva végzik ezt a feladatot az önkormányzatért, valamint a község kultúrájáért. A lap sok új állandó rovattal gyarapodott. Az önkormányzat és az oktatási intézmények (iskola, óvoda) hírein túl minden civil szervezet és helyi egyesület híreit, beszámolóit olvashatjuk majd. Kiemelten fontosnak tartjuk a környezetvédelmet, ezért mostantól minden lapszám önálló zöld oldallal jelentkezik. Ugyancsak önálló rovatot kapott a helytörténet – itt a község múltjából tudhatunk meg érdekességeket – illetve saját rovatot kaptak a gyerekek. A XV. évfolyam első száma egyben ünnepi szám; az 1848-49. évi szabadságharcra emlékezünk. Ennek keretében bemutatjuk a Kapcsolat újság és Ádánd honlapja által közösen meghirdetett gyerekrajz-pályázat győztes pályamunkáit is.

Bár voltak, akik a lap végleges megszüntetését kezdeményezték, mondván, hogy a kultúrára költeni kidobott pénz, a kiadó és a szerkesztők hisznek abban, hogy az értékteremtés sosem haszontalan. (Megjegyzés: a Kapcsolat újságot a polgármester a 2011-es évtől nem kívánta többé megjelentetni. – a Szerk.) Kívánjuk, hogy mindenki forgassa örömmel a jubiláló Kapcsolat újság ünnepi számát, amely honlapunkon online is elolvasható!