Nagy vagy!

Labdavezetésben volt igazán nagy az ádándi iskola csapata a televíziós vetélkedőn, az úszómedencés feladatokra leginkább csak „elméletben” tudtak felkészülni.

A hetedikes Lacza Dorina vetette fel osztályfőnökének, az amúgy testnevelés szakos Erdős Sándornénak, hogy nevezzen be a SIOK ádándi tagiskolája is a TV2 vasárnap délelőtti „Nagy vagy!” című vetélkedőjébe. – Így is történt. Egyszer csak értesítettek, hogy kisorsoltak bennünket, mehetünk a tévéfelvételre – mondta Erdős Sándorné, akit körülálltak az ádándi iskola tanárijában a vetélkedőn versenyzőként vagy szurkolóként részt vett diákok, tanárok.

Jól indult, hiszen az első sorversenyt (lábbal kellett terelni a labdát) rögtön az ádándiak nyerték nagy fölénnyel a budaörsi sportközpontban. – A vizes váltók már nagyobb nehézséget okoztak, a felkészülés során egyszer jutottunk csak el uszodába – így a testnevelő, csapatfelkészítő. – Így is hatalmas élmény volt azonban tanárnak, szülőnek és diáknak, a mi csapatunknak Szandi volt a kapitánya, vinnünk kellett egy sztárvendéget is és mi Nagy Edmundot bírtuk rá erre a szerepre.

Két alsós és három felsős diákból, két-két szülőből és tanárból kellett összeállítani minden csapatot és a szervezők az előre közölt feladatokból válogattak ki nyolcat a helyszínen. – Gólyalábat, ötszemélyes sílécet iskolánk karbantartója gyártott, hogy gyakorolni tudjunk – tette hozzá Erdős Sándorné. – Pluszfeladat volt egy sajtos étel elkészítése, ezt a siófoki Piazza Attila tulajdonosa vállalta segítségképpen. Jövőre is nevezünk, s a vizes feladatokból is jobban fel tudunk talán készülni, mert némi szünet után a napokban újraindítjuk az úszásoktatást, szülők viszik majd autókkal a diákokat Siófokra.

A tévéfelvételen járt gyerekeknek elmondásuk szerint különleges élményt jelentett, hogy hemzsegtek a sztárok a sportközpontban: Szandi, Vincze Ottó, Katus Attila, Szorcsik Viki, Bárdosi Sándor, Ada, Fekete Dávid – sorolták a fiatalok. Takács Anna rajztanárnő pedig, aki csapattagként versenyzett, azt mondta: tanárt és diákot összekovácsoló nap volt, mely elfeledtetett vele minden korábbi csínytevést. – Nagyon fárasztó volt, egyszerre öt adást vettek fel, így reggel nyolckor kezdtünk és este hatkor fejeztük be – tette hozzá.

Aki pedig arra is kíváncsi, milyen sikerrel szerepeltek az ádándiak, az húsvétvasárnap délelőtt tudhatja ezt meg a TV2-t nézve.

(Forrás: SONLINE – Beszámoló a vetélkedőről az iskola honlapján!)