TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért!

Csatlakozz Magyarország legnagyobb hulladékgyűjtési akciójához 2011. május 21-én! „TeSzedd! Önkéntesen a tiszta Magyarországért” mottóval a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, valamint a Vidékfejlesztési Minisztérium az Önkéntes Központ Alapítvánnyal együtt nagyszabású hulladékgyűjtő akciót szervez, mely során reméljük, megmozdul az egész ország, hogy együttes erővel tisztítsuk meg hazánkat.

Nem véletlen, hogy az akcióra idén kerül sor, hiszen 2011 az Önkéntesség Európai Éve. Szeretnénk felhívni a figyelmet az önkéntes tevékenységek társadalmi értékeire, valamint arra, hogy kellő odafigyeléssel, összefogással elősegíthetjük környezetünk megóvását.

Számos európai példa igazolja, hogy a környezetünkben fellelhető hulladékok összegyűjtéséből akár valódi közösségi élmény is lehet. Európa számos országában, százezres tömegek mozgósításával, sok tízezer tonna hulladék került összegyűjtésre, szebbé, biztonságosabbá téve az ott élők környezetét.

Érjünk el hasonló sikert Magyarországon is! Regisztrálj a Teszedd.hu-n, ha te is részt szeretnél venni az akcióban! Add meg az email címed és a várost, ahol Te Szedsz, valamint hívd meg barátaidat, ismerőseidet. Ezt követően a TeSzedd! akció helyi koordinátorai személyesen felveszik Veled a kapcsolatot, tájékoztatnak a részletekről, valamint a hulladékgyűjtő csapatok szervezésében is segítséget nyújtanak.

A gyűjtés mellett a hazánkban található illegális hulladéklerakó helyek feltérképezésében is számítunk a segítségedre. Állítsuk össze együtt Magyarország első hulladéktérképét!