Rendőrségi felhívás

Tájékoztatjuk a Tisztelt lakosságot, hogy a Siófoki Rendőrkapitányság illetékességi területén ismét megjelentek azok a bűncselekményt elkövető személyek, akik a nyaralókból, avagy az építkezések területéről a különböző funkciójú gázkazánokat lopják el.

Kérjük Önöket, hogy vagyonbiztonságuk érdekében a kazánokat ne vigyék az említett épületekhez beszerelésüket megelőzően, hosszabb idővel. Lehetőség szerint az üzembe helyezés napján kerüljön az épületbe a gázkazán, a riasztóberendezés üzembe helyezését követően. A minimális óvatosság ezen bűncselekmények megelőzésében nagy hatékonyságot jelenthet, valamint munkánkat nagy mértékben segítheti.
Közreműködésükre számítunk azon bűncselekmények megelőzésében is, ahol a réz csöveket és ereszcsatornákat lopják el. Miután a téli időszakban ez ismétlődő, gyakorivá vált elkövetési forma, kérjük szíveskedjenek a lakatlan épületeket működő riasztó berendezésekkel felszereltetni, hiszen ennek működésbe lépése, illetve látványa megelőzheti a gyakran több 100 ezer forint értékű lopásokat.

Együttműködésüket megköszönjük. Amennyiben a Tisztelt Lakosság a fenti bűncselekmények tekintetében bármilyen információval rendelkezik, telefonon a 112-es segélyhívón, avagy a Siófoki Rendőrkapitányság központi, 84/519-150-es telefonszámán tehet bejelentést.

Tóth Milán r. őrnagy.
a Siófoki Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának megbízott vezetője