Kerékpártároló projekt Ádánd községben

ÖSSZEFOGLALÓ
Kerékpáros közlekedés feltételeinek a javítása a SIOK Fekete István Általános iskolában

Ádánd Község Önkormányzata célként tűzte ki, hogy KEOP-2009-6.2.0/A fenntarthatóbb életmódot és fogyasztási lehetőségeket népszerűsítő, terjedésüket elősegítő mintaprojektek pályázat keretében a SIOK Fekete István Általános Iskola udvarában egy 2 x 40 kerékpár tárolására alkalmas kerékpártároló kerüljön kialakításra, illetve felújításra kerüljenek az iskola öltözői és zuhanyzói is.

Az Önkormányzat célja az volt, hogy ezzel segítse a kerékpáros közlekedés feltételeinek javítását, a felhívja figyelmét mind az iskola dolgozóinak, mind pedig a diákjainak a kerékpárral való közlekedés fontosságra. Felmérte, hogy napjainkban mennyire fontos, hogy a környezettudatosságot szem előtt tartva alakítsa maga körül a környezetét és ennek megfelelően kívánja a község lakóinak szemléletét is formálni.

Az építési és felújítási munkálatok a szerződésnek megfelelő műszaki feltételekkel elkészültek. Az ünnepélyes átadóra decemberben került sor. A rendezvényen a hivatalos átadó mellett az érdeklődők előadásokat hallgathattak meg, valamint a diákok kerékpározási tudásukat mérhették össze ügyességi és szellemi versenyeken egyaránt.
A „Kerékpáros Napot” követően szintén decemberben került kihirdetésre a nem fenntartható közlekedési szokások újszerű, figyelemfelkeltő bemutatása témakörben meghirdetett fotó- és rajzpályázat eredményei. A diákok és a tanárok is nagy örömmel fogadták a kerékpártárolót, mivel a most már biztonságban tudhatják a kerékpárjaikat a tanítási idő alatt a lopástól és időjárástól védett tárolóban. A projekt lehetőséget teremt (a kerékpár népszerűsítésén túl) felhívni a figyelmet annak a környezetvédelemben betöltött szerepére is.

A kerékpártároló ünnepélyes átadásáról az iskola honlapja is beszámolt, ahol a galériában megnézhetjük az ünnepségen készült képeket is.

A projekt az Európai Unió támogatásával az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Nemzeti Fejlesztési Ügynökség
UMFT infovonal: 06 40 638 638
email: nfu@nfu.gov.hu
webcím: www.nfu.hu
A projektben közreműködő szervezet az Energia Központ Nonprofit Kft.
webcím: www.energiakozpont.hu

Tipp gyengénlátóknak: A megszokott Ctrl+ és Ctrl- billentyűk használatával természetesen itt is tetszés szerint nagyíthatjuk és kicsinyíthetjük a weboldalt a jobb olvashatóságért!