Kertészkedés a Föld Napján

Kedves olvasók!

Egy évvel ezelőtt, a Föld Napja alkalmából megemlékeztünk az ádándi vasútállomás évszázados vadgesztenyefáinak kivágásáról. Azóta tervezzük, hogy a vigasztalanul csupasszá vált állomás környékét újra növényekkel csinosítjuk ki, hiszen a vasútállomás nagyon fontos része a falu arculatának – a vonaton hozzánk érkezők ezt látják először Ádándból.

A hétvégén ünnepeljük a Föld Napját, amelyről hagyományosan faültetéssel emlékeznek meg világszerte. Mi itt Ádándon – a MÁV szíves engedélyével – a vasútállomás öreg vadgesztenyefái helyett ültetünk szombaton dísznövényeket. Az akció saját, civil kezdeményezésként indult, melyet az Ádándért Egyesület is támogat, és nagyon örülnénk a többi helyi civil szervezet aktív részvételének is! Az ültetésről fényképes riportban fogunk beszámolni. Facsemetéket, palántákat, virágmagot hozok (de persze hozhat más is, akinek van felesleges). Amire szükség lehet, az egy pár védőkesztyű, ásó, kapa, egy csipetnyi jókedv, és esetleg egy üres pohár.

Az ültetés április 21-én, szombaton reggel 9-kor kezdődik a vasútállomáson. Reméljük, az igazi, napsütéses tavasz is megérkezik addigra. Két-három órányi, laza, beszélgetős kertészkedésre lehet számítani, amelyre nagy szeretettel várunk mindenkit, aki számára fontos az igényes, szép környezet és a természetvédelem!

Nemes Zoltán