Megszépült a vasútállomás

Fehér József és Szatmári Kornélia képviselők fát ültetnek

Magyarországon 1990 óta tartjuk meg évről évre a Föld Napját. A mozgalmat a Föld védelmében 1970. április 22-én indította útjára Denis Hayes amerikai egyetemi hallgató. 1989-ben megalakult Kaliforniában a  Föld Napja Nemzetközi Hírközpont, amely havonta küld hírlevelet a világ minden országába, hogy sokféle akcióval ünnepeljék április 22-én a Föld napját. Ezen a napon mára a világ több mint 192 országában ültetnek fát, hirdetnek rajzpályázatot, szerveznek környezeti vetélkedőt, patak- és falutakarítást civil szervezetek, helyi önkormányzatok és iskolák.

Ádándon a Föld Napja alkalmából a vasútállomás környékén ültettünk növényeket, hogy pótoljuk a tavaly kivágott, százéves vadgesztenyefákat. Az akció civil kezdeményezésként indult, amelyhez a MÁV munkatársain kívül csatlakoztak az  ádándi általános iskola tanulói, a helyi civil szervezetek közül pedig az Ádándért Egyesület is. Sokféle dekoratív dísznövényt, elsősorban cserjéket és virágokat ültettünk el – az öreg vadgesztenyefák utódaiként pedig a padok mellé három szép kis madárberkenyét, amelyek felcseperedve árnyékot kínálnak majd a várakozó utasoknak.

Köszönjük a segítséget a MÁV dolgozóinak, akik készségesen segítettek nekünk a tereprendezésben; az Ádándért Egyesület nevében megjelent Fehér József képviselő úrnak, valamint az általános iskolásoknak, akik vidáman és nagy lelkesedéssel vettek részt a faluszépítő munkában!

Az akción készült képek megtekinthetőek a galériában!