Vedd fel a kesztyűt!

Kedves Barátunk!

Június másodikán vedd fel a kesztyűt újra, mert idén erre a napra szervezzük meg a
„Te Szedd! Összefogás a tiszta Magyarországért” hulladékgyűjtési napot. Reméljük, szép emlékeket őrzöl a tavalyi akcióról. Mi tudjuk, hogy a 160 000 tavalyi önkéntes egyikeként elévülhetetlen érdemeket szereztél abban, hogy akkor egyetlen nap leforgása alatt háromezer tonna szemetet sikerült összegyűjteni és biztonságos lerakókba szállítani Magyarországon. Kérjük, tarts velünk idén is, szervezz csapatot, és regisztrálj a www.teszedd.hu oldalon, hogy az akció idén is olyan sikert arasson, mint tavaly.

A tavalyitól eltérően idén az akcióban részt vevő hulladékszállítókkal a közterületeken összegyűjtött, vagy a közterületekre összegyűjtött és bezsákolt hulladékok elszállítására kötöttünk szerződést. Az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökséggel és az FKF Zrt.-vel együttműködve valamennyi hulladékgyűjtéssel foglalkozó közszolgáltató csatlakozott az akcióhoz, így az ország bármely településéről elviszik a Te Szedd! zsákokba gyűjtött szemetet. Amiként tavaly, úgy a szervezők idén is munkáskesztyűket és speciális, erre a napra készült zsákokat juttatunk el a regisztrált helyi önkéntes csoportok vezetőinek, kérjük, vigyázzatok magatokra, használjátok ezeket, mert a munkában mindenki saját felelősségére vesz részt.

A hulladékgyűjtés szabályai változatlanok. Alapvetően olyan háztartási hulladékot lehet összegyűjteni, amit egyébként is a kukába kerülne. Ami méreténél fogva nem zsákolható, az lom, a lomtalanítás pedig településenként más és más napon van, ez pedig nem az a nap. Ne tegyetek a zsákokba sittet és veszélyes hulladékot sem, ez utóbbiak listáját és minden egyéb információt megtaláltok a teszedd.hu oldalon.

Szervezkedj, regisztrálj, és június 2-án vedd fel a kesztyűt újra!