Miért menhelyről fogadjunk be állatot?

Hazánkban a becslések szerint jelent pillanatban 1,5 millió gazdátlan kutya él, a gazdátlan macskák számának megsaccolására pedig már senki sem vállalkozott. Ezen állatok nagy része az utcán próbál meg életben maradni, a szerencsésebbek menhelyen, a szerencsétlenebbek pedig gyepmesteri telepeken, autók kereke alatt vagy kihűlve – éhen halva végzik. Miért menhelyről fogadjunk be állatot? Mert ha Tőlünk hozod el, nem csak rajta segítesz, hanem azon a másik állaton is, akit a helyére be tudunk fogadni az utcáról vagy a gyepmesteri telepről. Egy menhelyen ezen kívül ugyanúgy választhatsz, hogy kölyökkutyát-cicát szeretnél-e, vagy már idősebbet, illetve fajtatiszta kutyákat ugyanúgy lehet találni!

Nem utolsó szempont, hogy a menhelyi kutyusok a lehetőségekhez képest a legjobb egészségi állapotban vannak, élősködök nélkül, a koruknak megfelelő oltásokkal és oltási könyvvel, azonosító chippel, ivartalanítva kerülnek gazdáikhoz. Az örökbefogadott, chippezett, ivartalanított kutyák után nem kell ebrendészeti hozzájárulás, „ebadót” fizetni!

Persze egy befogadott kutya lehet, hogy nem mindig egyből olyan, mintha a szekrényből húzták volna elő: néha sok munkát, időt és energiát igényel, mire megérti, hogy új családjánál mik a szabályok. Ám számtalan történet támasztja alá, hogy a megmentett kutyánál hálásabb, szeretni valóbb kutya nincs.

Nem utolsó sorban ha egy keveréket választasz, akkor egy olyan kutyusod lehet, amilyen senki másnak nincs, hiszen nincs két ugyanolyan kinézetű mix kutya .

Egyébként pedig bármilyen kérdésed van, a menhelyen nagyon szívesen segítünk neked bármiben, nyugodtan írhatsz nekünk, vagy fel is hívhatsz minket. Nekünk csak az számít, hogy minden kis állat a neki megfelelő helyre kerüljön!

Siófoki Állatvédő Alapítvány