Nem ivóvíz?

Több mint háromszáz településén több mint nyolcszázezer ember iszik, főz és öntöz a megengedett határértéknél magasabb arzéntartalmú csapvízzel, s több mint ötszáz település ivóvízével adódnak egyéb minőségi kifogások.

Az Európai Bizottság december 25-ig adott haladékot Magyarországnak, hogy biztosítsa az ivóvizek európai uniós határérték alatti arzén-, bór- és fluoridtartalmát – írta az atv.hu. A hírportál szerint ugyanakkor az ivóvízminőség-javító program jelentős csúszásban van, a belügyi tárca adatai szerint idén december végére mindössze 92 településen lesz csak az uniós elvárásoknak megfelelő minőségű ivóvíz. A többi településen e szerint meg kell oldani az átmeneti vízellátást, amire a Honvédelmi Minisztérium kapott megbízást.

Karácsony második napjától tehát minden bizonnyal honvédségi lajtos kocsik biztosítják az egészséges ivóvizet több száz magyar településen.
A fellelhető településlista alapján Somogy megyében ötvennyolc falu, illetve város vizének minősége kifogásolható. Ezek közt van Ádánd is.

(Forrás: Somogyi Hírlap)