Zártkert-tulajdonosok figyelmébe!

Tizennégy jogszabályt változtatott meg a parlament az egyes agrártárgyú törvények módosításáról szóló előterjesztés hétfői elfogadásával. A képviselők döntése nyomán a zártkert-tulajdonosoknak nem lesz regisztrációs kötelezettségük.

A mezőgazdasági bizottság módosító javaslatának támogatásával rögzítették a jogszabályban, hogy a zártkertek tulajdonosainak nincs semmiféle bejelentési, regisztrációs kötelezettségük. Zártkertek használatát csak a haszonélvezőnek, továbbá annak a kívülálló harmadik embernek kell bejelentenie, aki a tulajdonossal, illetve a haszonélvezővel kötött megállapodás alapján használja a zártkertet.

A jogszabály hatályba lépéséig a földhivatalok a zártkerti földekre vonatkozóan a földhasználati nyilvántartásba történő regisztrálással kapcsolatos ügyintézésüket felfüggesztették.

Ezen intézkedések a külterületi fekvésű földek használóit nem érintik, a külterületi fekvésű földek használatát a hatályos jogszabályok rendelkezéseinek megfelelően továbbra is be kell jelenteni.

További információk: www.kormany.hu