Nyílt levél iskoláknak, óvodáknak

Tisztelt intézményvezetők és szülők!

kisfiu kutyavalSzeretnénk Önt és az Önöknél tanuló diákokat és gyermekeiket állatmenhelyünkre meghívni.

Szeretnénk, ha a környéken élő gyermekek és fiatalok megismerjék a felelős állattartást és az állatokkal való bánásmóddal kapcsolatos tudnivalókat. Valamint nem titkolt célunk a Siófoki Állatvédő Alapítvány népszerűsítése a fiatalabb generációk körében, ezzel találva újabb önkénteseket. A felelős állattartás kultúrájának megteremtésében tapasztalataik szerint az erre legfogékonyabb korosztály, a gyermekek körében lehet igazán kézzelfogható, hosszú távon is megmutatkozó eredményeket elérni.

A tanulók a következő programokon vehetnek részt (egyszerre maximum 30 fős csoportokat tudunk fogadni):
– Előadás, mely a menhely működéséről, az állatvédelem fontos kérdéseiről és az állatokkal való bánásmód mindennapi kérdéseiről szól. Természetesen a tanulók korának megfelelő előadásban.
– Társállat gondozási tanácsadás (pl.: milyen időközönként kell orvoshoz vinni kedvencünket, szabad-e póráz nélkül sétáltatni kutyánkat, vagy be szabad-e vinni őket a játszótérre, stb.)
– Kísérő segítségével felfedezhetik az eb-árvaház mindennapjait.
– Sétálhatnak a 200 gondozott kutya közül bármelyikkel.

A gyerekek a menhelyen a felelősség érzésével ismerkedhetnek meg és reményeink szerint a jövőben jobb állattartókká, jobb felnőtté válnak majd.

Várjuk visszajelzésüket a 06 20 778 5562 – es telefonszámon vagy a siofokiallatvedo@gmail.com e-mail címen.

Üdvözlettel,
Siófoki Állatvédők

Bővebb információ: www.siofokiallatvedo.hu