Beruházásdömping sürgeti az építőket Ádándon

Bele kell húzni a szennyvíz-csatornázásba – fogalmazott Pollák Tibor ádándi polgármester a faluban a napokban kezdődő egymilliárd forintos beruházás kapcsán. Versenyt kell futniuk az idővel és az útépítőkkel, jövőre ugyanis újabb jelentős fejlesztés érinti Ádándot: a Ságvár-Ádánd-Siójut-Balatonszabadi négyszámjegyű összekötő út korszerűsítése.

csatornazas– Az út burkolata ez év végéig bontható csak fel, jövőre már nem – így a polgármester. – Ha az időjárás kegyes lesz hozzánk, novemberig elvégezhető a munkának ez a része. A tervek szerint jövőre építik újjá a négy települést összekötő utat, melyre nagyon régóta várunk. Községünk önkormányzata az előkészítés egyes fázisait magára vállalta, így például a faluközepi leendő körforgalomét, vagy a közműkiváltások tervezését. A csatornázás befejezését követően helyi forrásokból állítjuk helyre a település útjait, azt szeretnénk, hogy utcáink java része végre szilárd burkolatú legyen.

Pollák Tibor arról is beszélt: minden ingatlan-rákötést kiépítenek a vezeték mentén, ott is, ahol ezt egyelőre a tulajdonos nem igényelte. – Ezt azért tesszük, hogy később se kelljen járdát, utat bontani – magyarázta. – A beruházás befejezését követően, 2015-től Ádándon is fizetni kell talajterhelési díjat annak, akik nem köt rá a csatornára. S mivel ma már ez igen magas összeg, nem éri meg kimaradni. Ezt azonban ma még nem mindenki ismerte fel…

(Forrás: Somogyi Hírlap)