Natura 2000 tervezői fórum

Tájékoztatjuk, hogy folyamatban van a Balaton teljes vízfelületét, és parti sávjának meghatározott ingatlanjait érintő Natura 2000 terület fenntartási tervének elkészítése. A tervezés nyílt folyamatába az érintettek (gazdálkodó szervezetek, önkormányzatok, vagyonkezelők, szakmai szervezetek, civil szervezetek stb.) bekapcsolódhatnak konkrét javaslatokkal, észrevételekkel, kérdésekkel. Ennek biztosítása érdekében kerül megtartásra a tervezői fórum.

A területet érintő adatok, térkép, helyrajzi szám listák, és az eddig elkészült tervanyag egyeztetési változata elérhető a következő internetes címen: http://natura2000.balatonregion.hu/ (Amennyiben nincs internet hozzáférése, kérje a helyi önkormányzati hivatal segítségét a tervanyag elérésében!)

A rendezvény időpontja: 2014. augusztus 12. (kedd), 10:00
A rendezvény helyszíne: Siófok, Városháza, földszinti nagyterem (Fő tér 1.)

Program:
– A Natura 2000 hálózat és a tervezési folyamat áttekintése,
– Tervezési szempontok és célok a Balaton esetében,
– Fórum: kérdések, hozzászólások, javaslatok a fenntartási tervre vonatkozóan.

A fenntartási tervanyag egyeztetési változatát a fórumon ismertnek tekintjük. Az észrevételeket, hozzászólásokat ennek az anyagnak a konkrét fejezeteihez, tartalmához várjuk. Részvételi szándékukat e-mailben jelezzék augusztus 11., 12:00-ig a következő elérhetőségen: mattila@balatonregion.hu

Tisztelettel várunk minden érdeklődőt!
Balatoni Integrációs Kft. és Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság