Hobbi nyuszi tenyészet Ádándon

Kedves Ádándiak!

nyuszi0A tenyészetünk lehetőséget kapott, amit itt is szeretnék megköszönni –, hogy bemutatkozhassunk, megoszthassuk önökkel a hobbi nyuszi tartás örömeit.
Három éves felkészülés után 1 éve nyitottuk meg hobbi nyuszi tenyészetünket. Legtöbbünknek a nyusziról egy jó nyúlpaprikás jut az eszébe, kevesen tudják, hogy van egy olyan nyuszi fajta is, akiket kedvencnek is lehet tartani. A nyuszikákat lakásban kell tartani, nyusziketrecekben, amelyek fel vannak szerelve, és a nyuszi igényeit teljesen kielégítik. A ketrec felszerelése itatóból, etetőből, bújó házikóból, nyuszi WC-ből áll. A WC-ben fa pellet van, ami szagtalanít és könnyen takarítható. A nyuszi kicsi korban megtanulja, hogy a dolgát ott végezze. Napközben ki lehet engedni, ha dolga van vissza megy a helyére elvégzi a dolgát és utána újra kimegy és játszik.

A tenyészet nyuszijai, kézhez, valamint nyuszi WC-re szoktatva kerülhetnek új gazdihoz, külső és belső paraziták elleni kezelést is kapnak. Igény szerint oltást is tudunk biztosítani állatorvos által. A nyuszik származási lapot is kapnak a MNYOE által kiállítva.
Amit az általunk tenyésztett fajtákról tudni lehet:

 nyuszi1 Mini, lógófülű kosorrú: a nyuszik átlagos súlya 1,2-1,5 kg körül van, kis méretük miatt kedvelik a vásárlók. Nyugodt természetűek, gyerekek mellé is tudom javasolni. Törődést és szeretet igényelnek.
 nyuszi2Színes törpe nyuszik: pici álló fülecskéjük miatt sokan szeretik, a fajta a legkisebb nyuszik közé tartozik, súlyuk 1-1,2 kg között van.
 nyuszi3Oroszlán fejű mini nyuszik: az idei évben bővült a tenyészet mini oroszlán fejű kicsikkel is. Az oroszlán fejű nyuszik szintén apró méretűek lesznek, 1,2-1,4 kg körül. A nyuszik fején nagyobb a szőr, és ettől lesz oroszlánszerű a kicsi fejecskéjük. Létezik szimpla és dupla génes oroszlán fejű nyuszika, nálunk szimpla génes nyuszik vannak, később, ha igény lesz rá, tudunk dupla génes oroszlán fejű nyuszikát is adni. Erről a fajtáról tudni kell, hogy mint minden hosszú szőrű nyuszi, kivéve a szimpla génest, komoly ápolást igényel, ami napi szintű. Ezért egyelőre szimpla génes nyuszikáink vannak, Ők nem igényelnek különleges ápolást.

 
A nyuszik 8-10 évig is elélhetnek ezért a nyuszi vásárlás előtt gondoljuk át a lehetőségeinket, hogy csak öröm legyen egy nyuszi érkezése a családba. Tenyészetünk munkáját 2015 februárjában a székesfehérvári kiállításon különdíjjal jutalmazták.

Tisztelettel: Siklodi Lajos Csaba tenyészet vezető és Prim Margit tenyészet tulajdonos
A tenyészet telefonszáma: 06 30 454 2406