TeSzedd!

teszedd-header-2015

Ádánd község új önkormányzata a szívén viseli a környezetvédelem ügyét, és kötelességének érzi, hogy a civil szervezetekkel és a lakossággal összefogva aktívan tegyen a település tisztaságáért, valamint az egészséges, élhető környezetért. Az önkormányzat ezért úgy döntött, hogy Ádánd község – négy év után – az idén ismét részt vesz a nagy sikerű, országos „TeSzedd!” környezetvédelmi akcióban. Ennek keretében a szervezők ingyen elszállítják a településen összegyűjtött szemetet, a szemétszedéshez pedig zsákokat és védőkesztyűket biztosítanak.

Tisztelt ádándi polgárok! Községünkben nagyon komoly problémát jelent az utak mentén, köztereken, erdőszéleken eldobált szemét. Vannak néhányan, akik úgy gondolják, hogy ők maguk nem hajlandóak pénzt áldozni az általuk termelt hulladék elszállítására, és ennek költségeit inkább másokkal – mindannyiunkkal – fizettetik meg. A közterületeken illegálisan elhelyezett hulladék összegyűjtése és ártalmatlanítása évről évre rengeteg energiát és komoly összegeket emészt fel a falu költségvetéséből – mindannyiunk közös pénzéből.

Most arra kérjük az igényes, tiszta környezetért tenni kész, felelősen gondolkodó polgárokat, hogy csatlakozzanak ehhez az akcióhoz! A szemétszedés május 16-án, szombat reggel 9 órakor kezdődik. Két találkozási pontot jelöltünk ki: az egyiket a művelődési ház előtt, a másikat pedig a Kis-Koppány hídjánál levő öreg pálinkafőzőnél. Kérjük az önkénteseket, hogy csatlakozzanak hozzánk, és tegyük közösen szebbé, tisztábbá az idén 750. születésnapját ünneplő Ádándot!

Tisztelettel:
Szatmári Kornélia polgármester