Megújult a művelődési ház

muvhaz
A nagyterem 2005-ben és 2016-ban

Az Ádándi Művelődési Ház évtizedes kihasználatlanság után ébredezik Csipkerózsika-álmából. Az előző ciklusból megörökölt áldatlan állapotokat lassan felszámoljuk: korábban hónapszámra üresen álltak a termek, és hegyekben tornyosultak az intézmény kifizetetlen közüzemi számlái – és bizony az is megesett, hogy a felhalmozódott tartozások miatt a szolgáltató egy báli rendezvény közepén zárta el a gázt. Mára a művelődés háza számos klubnak, szakkörnek, csoportos foglalkozásnak ad otthont, és rendszeressé váltak a rendezvények, kulturális programok, színpadi előadások is.

Ezek a változások indokolták, hogy az épület legutóbbi, 2005-ös felújításakor elnyert formájánál méltóbb színterévé váljon a helyi kultúra eseményeinek, és a kor elvárásainak megfelelő színvonalon képviselje községünket a látogatók előtt:

  • Alig egy évtizeddel a legutóbbi „korszerűsítés” után halaszthatatlanná vált elsősorban a (leginkább az 1950-es évek állapotait idéző, vállalhatatlan színvonalú) vizesblokk teljes körű felújítása.
  • Ezzel együtt a régi vetítő helyiségből új melegítőkonyhát alakítottunk ki.
  • Megújult a színpad tönkrement padlózata.
  • A nagytermet kifestettük.
  • A nézőtérre a tönkrement, kényelmetlen székek helyett újakat vásároltunk.
mosdok
A mosdó a felújítás előtt, és utána

A szükséges munkálatok során (saját munkatársainkon túl) igyekeztünk elsősorban helyi vállalkozókkal együtt dolgozni, de sok segítséget, felajánlást kaptunk helybeli magánszemélyektől is (külön kiemelném itt Póczik Csabát, aki kifestette a nagytermet), nekik ezúton is szeretném a legnagyobb tisztelettel kifejezni köszönetemet és nagyrabecsülésemet a közég nevében is.
Kívánom, hogy Ádánd polgárai örömmel vegyék birtokba a megszépült művelődési házat! Bízom benne, hogy tudunk vigyázni rá, és még sok-sok évig lehet méltó színtere az egyre aktívabb és színesebb helyi kultúrának.

Szatmári Kornélia
polgármester