Felhívás ebösszeírásra

group1Tisztelt ebtartók!

Ádánd község közigazgatási területén az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény 42/B. §-ában foglalt kötelezettségnek eleget téve 2018.április 20.– 2018. május 31. között ebösszeírásra kerül sor. (Az ebösszeírás célja NEM az ebadó bevezetése, hanem a jogszabályi előírásoknak való megfelelés.)

Az ebösszeírás során az ebtartóknak ebenként egy, a fenti jogszabályban meghatározott adattartalmú adatlapot kell kitölteni és azokat az önkormányzat rendelkezésére bocsátani.

Adatlap igénylése:
Az adatlapot a Kapcsolat újság áprilisi számával egy időben minden háztartásba eljuttatjuk, illetve személyesen átvehető a Hivatalban, vagy letölthető a település honlapjáról (www.adand.hu).

Emellett online regisztrációra is lehetősége van az ebtartóknak a következő elérhetőségen: http://ugyfelkapu.ebnyilvantarto.hu

Az eb tulajdonosa és tartója az ebösszeíráskor köteles a törvényben előírt adatokat a települési önkormányzat rendelkezésére bocsátani. Az ebösszeírás önbevallásos módszerrel történik.
Az ebösszeíró adatlapot ebenként kitöltve az alábbi módokon lehet benyújtani: személyesen a hivatalba eljuttatni, postai úton (8653 Ádánd, Kossuth L. u. 50.), elektronikusan jegyzo@adand.hu e-mail címre.

Az ebösszeíró adatlap letöltése
Kitöltési útmutató