A moderálás alapelvei

 

Ádánd község hivatalos honlapján olvasóink számára lehetővé tettük a cikkek, hírek kommentálását. A hozzászólás lehetősége előzetes regisztrációhoz kötött. A birtokunkba jutott személyes adatok védelméről az impresszumban közölt jogi nyilatkozat rendelkezik.

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, melyek nem feltétlenül tükrözik a honlap üzemeltetőjének a véleményét. A mindenkori szerkesztők az általános gyakorlattal összhangban – tiszteletben tartva a szabad szólás és véleménynyilvánítás jogát – fenntartják maguknak a jogot a nyilvánosan megjelenő tartalmak moderálására (tartalmi és formai szempontok szerinti szűrésére). Ennek mindenkori célja a honlap általános színvonalának, használhatóságának fenntartása.

A moderálás irányelvei:

Nem jelenhet meg az oldalon olyan hozzászólás, amely…

  1. Törvényt, jogszabályt sért, illetve jogsértésre szólít fel.
  2. Személyiségi jogot (jó hírnév, becsület, emberi méltóság) sért.
  3. Gyűlöletkeltésre bármilyen formában alkalmas, uszító, destruktív.
  4. Hirdetést, reklámot, illetve politikai kampányüzenetet, agitációt tartalmaz.
  5. Bántó, személyeskedő, ízléstelen vagy trágár megfogalmazásokat tartalmaz.
  6. A közösség számára érdektelen, a témától független vagy magánjellegű üzenet.
  7. Nem üti meg a nyilvános publikáláshoz szükséges kulturális ill. nyelvi minimumot.
  8. Az oldal rendeltetésszerű használatát bármilyen formában akadályozza.

Hozzászólás elküldésével a fentieket minden hozzászóló automatikusan elfogadja. A törvényt vagy az oldal házirendjét sértő bejegyzéseket, üzeneteket a honlap szerkesztői eltávolíthatják, kirívó esetben pedig a hozzászólás joga is megvonható. A moderátori döntések a honlapon nem képezhetik vita tárgyát.

Mielőtt Ádánd hivatalos honlapjára elküldjük üzenetünket, gondoljunk arra, hogy itt megjelenő véleményünkkel, gondolatainkkal nemcsak önmagunkat, de a település egészét is képviseljük a világ felé!