Üzenőfal

 

Kedves Látogató!
Ádánd község honlapján a legtöbb cikk, hír és bejegyzés kommentálható. A témákhoz szorosan nem kötődő hozzászólások, a település közügyeit vagy a honlap működését érintő általános kérdések, üzenetek helye az Üzenőfal. Használatához mindössze regisztrációra van szükség. Közérdekű bejelentés, kérdés vagy panasz ide kattintva közvetlenül a Polgármesteri Hivatalnak küldhető.
Új hozzászólás küldése előtt érdemes elolvasni az oldal házirendjét!

  152 Responses to “Üzenőfal”

 1. Kedves olvasók!

  Azzal, hogy honlapunkon a bejegyzések jórészt amúgy is kommentálhatóak, korábbi, nehézkesen használható (és talán túlságosan is kötött tematikájú) vendégkönyvünk nem igazán töltötte be a neki szánt funkciót. Helyette hoztam létre a sokkal szabadabb, átfogóbb Üzenőfalat. Ide kerülhet minden olyan hozzászólás, kérdés és megjegyzés, amely a hírekhez, cikkekhez, bejegyzésekhez nem kapcsolódik. Helye lehet ez az oldal általános beszélgetéseknek, vitáknak, eszmecseréknek is. Használatához mindössze egy gyors regisztrációra van szükség – ez csupán egy-két percet vesz igénybe, és csak egy valós email-címre van hozzá szükség. (Regisztrálni amúgy is célszerű, mert enélkül nem kommentálhatóak a cikkeink sem, illetve esetleg a honlap néhány egyéb funkciója sem elérhető.) Regisztrált felhasználók egyetlen kattintással elküldhetik a hozzászólásaikat. Nincs szükség többé semmiféle ellenőrző kód megadására. Az Üzenőfalnak nincsenek külön moderációs szabályai sem – eztán itt is az oldal már jól ismert, rövidke házirendje érvényes.
  Kellemes és hasznos beszélgetéseket kívánok ezen a megújult oldalon!

 2. FIGYELEM!!

  2010 december 31-én éjjel a KIS ABC(kis Coop bolt) előtt a járdán elveszítette valaki a szemüvegét,tokkal együtt.
  Tulajdonosa átveheti az üzletben nyitvatartási időben.
  H-P 06-18;Szombaton 06-14 és Vasárnap 07-12 között.
  Aki olvassa adja tovább.
  Köszönöm!

 3. Én csak azt kérdezném meg, hogy várja a T.Önkormányzat hogy vigyázzunk a falura amikor a képviselői hírmondókat folyékony ragasztóval teszi ki a buszmegállóba az üvegre. Mért kell azt is tönkre tenni ami még valahogy kinéz? Így mutatnak példát? És ki fogja letakaritani?! Köszönöm!
  And

 4. Kedves And!
  Azok a falragaszok, amelyekre ön hivatkozik, nem az önkormányzat kiadványai, hanem képviselők magánhirdetményei. Célszerű lenne tehát inkább közvetlenül hozzájuk intézni a kérdéseit.
  Ha rongálást tapasztal, a polgármesteri hivatalban tehet bejelentést.

 5. Miért mentegeti, amikor kiteszik akkor még Önkormányzati képviselők amikor le kell takaritani akkor már magánember?!Tessék kimenni és megnézni hogy néz ki az összes buszmegálló a faluban! :(
  And

 6. Kedves And!

  A hirdetmények kihelyezésének módját nem szeretném kommentálni.
  Ami a tartalmukat illeti, én úgy érzem, és a legutóbbi képviselő-testületi ülésen szóvá is tettem, hogy nem szerencsés a testület munkáját ilyen falragaszokon kommunikálni. Ilyen formában értelme sincs, hiszen aki az ülések hangulatára kíváncsi, bármikor eljöhet személyesen is. Aki pedig az érdemi munkára, az elolvashatja a jegyzőkönyveket, akár ezen a honlapon is.
  A falragaszokon olvasható egyoldalú válogatásokból nem úgy tűnhet, de a testületi üléseken természetesen hasznos és értelmes munka folyik. A falu életét hosszú évekre meghatározó, átgondolt döntések születnek. Biztos vagyok benne, hogy minden képviselőtársam azért dolgozik, hogy ezek jó döntések legyenek.
  A kampány véget ért. A személyes ambíciók helyett most mindannyiunknak a közös munkára kell figyelnünk. Én szeretném, ha a testületi munkát, a helyi közéletet nem a hadakozás, hanem az értelmes, megfontolt érvek, kulturált eszmecserék határoznák meg. Amit tudok, megteszek ennek érdekében.

  Szatmári Kornélia

 7. Kedves Andi!
  Szerintem a falragaszok nélkül is koszosak voltak a buszmegállók.
  Hiába takarították ki őket,ha nem törekedett senki megőrizni a rendet és a tisztaságot.
  De ez nem csak a buszmegállók sajátossága sajnos, itt a faluban.
  Az miért nem bántja senki szemét, hogy az óvoda előtt mennyi autó parkol szabálytalanul??? Sorolhatnám név szerint azokat akik csak úgy ledobják az autóikat. Veszélyhelyzetet okozva ezzel, hiszen bármikor kifuthat egy gyermek az útra.
  Tiszta kabaré minden reggel és délután a közlekedés.
  A kedvencem a pénteki nap amikor a kukások akcióznak. Abból lehet tudni,hogy merre jártak már, hogy a kukákat úgy teszik (dobják) le, hogy kész élvezet kerülgetni őket. KÁTYÚ–>kerékpáros—->és KUKA!!!

 8. Üdvözlök Mindenkit!

  Örülök,hogy a weblapon megszólalt végre illetékes is, a képviselő asszony személyében.
  Azért gondoltam arra, ide írom a már több mint 20 éve fennálló kérésemet.
  A kampánynak valóban vége, most már el kellene kezdeni az ígéretek megvalósítását.
  Nagyon szépen hangzott valamennyi jelölttől, hogy utak, járdák felújítása.
  Kezdem azt hinni, azért ígérték valamennyien ezt, mert a legfontosabb feladat lenne rendbe tenni őket. Ehhez viszonyítva a választások óta egyetlen helyen nem látok erre irányuló munkálatokat.
  Csak bízni tudok benne, hogy az ez évi költségvetésben nagy hangsúlyt kap ennek az áldatlan állapotnak a felszámolása. Olvasom az ülésekről a beszámolókat, az egyik képviselő minduntalan arra kéri a Szatmári képviselőnőt, nézze meg a Zrínyi utcát.
  Én azt kérem, ha azzal végzett, nézzen körül a Felszabadulás utcában is. Próbáljon meg végig menni autóval úgy, hogy nem tapossa össze a lakók által gondozott füvet! Természetesen ezt valamennyi képviselő és a Polgármester Úr is megteheti. Arról nem beszélve, hogy az ingatlanunk elé 20 éve nem kerül járda! Attól a sok szidástól vagyok ilyen egészséges, amit ez miatt hallgattam, holott semmi közöm az önkormányzat tulajdonához!

  Az ülések jegyzőkönyveit olvasva elriaszt, hogy a faluba is begyűrűzött az a hallatlan széthúzás, megosztottság, ami az egész országban jelen van.
  Lehet, hogy összefogással, egészséges vitákkal többre menne mindenki, és valóban elkezdődhetne az építő munka?!

 9. Szomorúan olvasgatom a testületi ülés jegyzőkönyveit. Sajnos azt látom, hogy nincs vége a kampánynak. Én úgy gondolom, egy ilyen kis faluban nincs helye az ellenzékiségnek, mert valamennyi képviselőnek egy célja lehet, a falu fejlődése, előbbrejutása. Ez nem csak a polgármester és náhány testületi tag célja kell hogy legyen, hanem az egész testületé. Én úgy látom, hogy a két,három kritizálónak nem ez a célja. Ha elolvassák a jegyzőkönyveket rájönnek, itt a polgármester ellen játszanak és mindenáron. Ezért indultak a választáson, ez lehet egy nyugdijasnak a célja?, netán életcélja? Szomorú napjai lehetnek, ha csak ez az öröme maradt meg valakiknek. Olyan sok szép dolog van még az életben, javasolom, hogy azok közül válasszanak! Hagyják azokat dolgozni, tevékenykedni, akik valóban képviselni akarnak bennünket.A düh, a harag rossza tanácsadó!

 10. Tisztelt Képviselők!

  Azt hiszem, nyílt titok, hogy ki vagyok.
  Nem is nagyon szerettem volna teljesen elbújva beírni az oldalra.
  Valamennyi képviselőhöz eljut így valószínű a kérésem, hisz feltételezem, sőt biztos vagyok benne, hogy valamennyiüknek van hozzáférése a honlaphoz, Azt is gyanítom, olvassák is a beírásokat.
  Mint jeleztem, 89 óta nem került az ingatlanunk elé mindössze 12 méter járda.
  Ezt a gondomat már többször elmondtam azóta, de mindig azt a választ kaptam,nincs rá keret. Amióta Ádándon lakunk, azt hiszem, fizettünk be annyi adót, hogy jogos legyen a kérésem.
  Szeretném kérni mindenkitől, hogy a megfelelő időben foglalkozzanak kérésemmel.
  Természetesen pontos névvel, címmel ezt a kérésemet elküldöm a polgármesteri hivatalba is, Pollák Tibor polgármesternek.
  Köszönöm: Attila

 11. A Somogyiban megjelent cikkhez szeretnék néhány gondolatot hozzáfűzni. Most az új járdát luxusnak nevezik, amikor épült “bontott tégla” volt. Mikor nézték a falu érdekét? Amikor a fürdő, kerékpártároló, mosdó, WC. felújítás helyett egy magánszemély házára adtak volna inkább pénzt, mint az iskolának? Vagy amikor kb.100 embert meghurcoltak a biróságon? Tiszteletben álló ádándiakat? Vagy nem fogadták el a DRV-vel aláirandó megállapodást, hogy a falué legyen és vesztettek 2milliót? És hol voltak, amikor a Pusztatoronyra pályázhattak volna 100%-os támogatottságot kaptak volna, ill.a falu? Most keresi az egyik képviselő a járdát? Nem vették észre, hogy a temetőig megépült és a fő utcán is? Reméljük folytatják! A következő jegyzőkönyvekben remélem az is benne lesz, amit megszavaznak, amit felajánlanak (nem pénzt), amiben támogatják a polgármestert és magát a testületet! Akkor talán elhisszük, hogy a faluért szeretnének dolgozni. Kitartást a testület tagjainak, nem barátoknak kell lenni, hanem összedolgozó ádándiaknak. Aki kiabál, bekiabál, sérteget, személyeskedik a testületi üléseken, ott a jegyző feladata hogy rend legyen! Ne az újságtól várja, hogy megoldja a helyzetet! Egyébként milyen jogon kérdőjelezik meg a jegyzőkönyvek hitelességét? Letisztították-e a technokolos hirdetőket? Ha nem, jó lenne nekiállni!

 12. Kedves Szerkesztő!

  Igazán érdekesek a témák, melyek felkerültek, de lehet, legalább ennyire érdekes lenne tudni,mi történt a legutóbbi közgyűlésen, és a közmeghallgatáson.
  Nem mindenkinek volt elmenni lehetősége.

 13. Kedves Mamuci!
  Természetesen a közmeghallgatásról is készül összefoglaló – egy kis türelmet kérek szépen!

 14. A faluban semmi új a Nap alatt??

 15. T. Önkormányzat!

  Lenne egy érdekes észrevételem,
  ami azt hiszem az Önök közbenjárását igényli:
  A Petőfi utcán sétálva (esténként) már többször felfigyeltem a Petőfi utca elején üresen álló
  ingatlannál (Petöfi ú. 2), sok kóbor kutyára.
  Ez nem is lenne gond,

  DE:a kutyák azt hiszem “beköltöztek”,és területüknek vélik az ingatlant és környékét már többször is megugattak jelezvén ez az ő területük.
  Ez eddig nem különösképpen zavart.
  De eggyik este hazafeléb menve, 1 kutya már messziről megugatott a fent említett környéken és ha nem a járdán ballagok hazafelé azt hiszem megtámadott volna.
  Nem vagyok zoológus, de a magatartása erre engedett következtetni(elég agressziv volt).
  + A “muterom” egyik reggel jelezte hogy nem mer elmenni a boltba, mert két farkaskutya áll azon a környéken
  Kérem mielött bárkit megtámadnának, legyenek szívesek intézkedéseket foganatosítani ennek megelőzésére!
  Köszönettel:F.P.
  .

 16. Nem lehet hogy van gazdájuk? Valaki biztos gondoskodik róluk különben nem maradnának egy helyen. A szomszédokat kéne megkérdezni szerintem.
  üdv: And

 17. Lehetséges, de ismerem egy pár szomszéd állatait de nem emlékszem farkaskutyákra.
  Mindenesetre arrafelé, nem szivesen megyek este.
  Remélem az ugatáson kivül nem lessz nagyobb probléma velük.

 18. Igaz-e, hogy nincs rendőrünk, mert bevezényelték Siófokra? Szeretném jelezni az illetékeseknek, hogy a Halastó utcai hegyre járók utját, lassan beszántják, felszántják és szinte járhatatlan. A gépeket használók nem tudják meddig tart az út széle? Kérjük, szólitsák fel a tulajdonosokat a felszántott út, és a bozótos út szabaddá tételére! Ugyanannyit fizetünk, mint a családi házakra, de velünk nem törődik senki! Szeretnénk, ha valamikor megvalósulna a villanyvezeték is! Megköszönnénk!

 19. Két gazdátlan eb kóborol a Petőfi, Széchenyi utcában, s az Árpád utca, Petőfi utca sarkán álló lakatlan épület udvarán tanyáznak.
  A lakossági bejelentések után jeleztünk a Siófoki Állatvédő Alapítványnak, akivel szolgáltatási szerződése van az önkormányzatnak a kóbor ebek befogására. Az alapítvány munkatársának április 1-jén, majdnem egész napos megfigyelés után, sikerült befognia az egyik gazdátlan kutyát ( a nőstényt). Ez az eb már az állatvédő alapítvány telepén van. A kan kutyát nem sikerült még megfogni.

 20. A mai napon a másik kutyát is sikerült befogni és az Állatvédő Alapítvány telepére szállítani.

 21. Köszönöm az intézkedést.

  F.P.

 22. Nagyon jó ismét,32 év elteltével a falumról olvasni.A problémáitokról,mindenről.Remélem nemsokára személyesen is ott lehetek.

 23. Ezúton szeretném megköszönni,a felejthetetlen húsvétot minden kedves résztvevőnek,magam és családom nevében.
  Garantáltan emlékezetes marad.
  KÖSZÖNÖM!!!! KÖSZÖNÖM!!!
  http://kepfeltoltes.hu/view/110425/DSC00063_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

 24. http://kepfeltoltes.hu/view/110425/DSC00063_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
  http://kepfeltoltes.hu/view/110425/DSC01178_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
  http://kepfeltoltes.hu/view/110425/DSC01175_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
  http://kepfeltoltes.hu/view/110425/DSC01165_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
  T.Önkormányzat!
  A fenti képek húsvétkor készültek.
  Érdeklődnék, hogy a T.Önkormányzat mikor foglalkozik végre a panaszommal???
  Kezdjek aláírás gyűjtésbe???
  A falusi “filingbe” nem illik bele a por és a zaj.Nem csak engem zavar a por és a zaj,hanem a környezetemben élőket is.Petőfi utca,Széchenyi u,Puszta I.u stb….Por töménytelen mennyiségben.
  Ragyogó napsütésben nem lehet kimenni a gyerekeknek az udvarra,mert olyan porfelhő van,mint amikor novemberben leszáll a köd.
  A Petőfi utcában úgy száguldoznak,mintha a rally pályán lennének.
  Mert a KRESZ nem vonatkozik rájuk.
  Szeretném,ha megint csend és nyugalom lenne,mint régen.
  Vagy ez csak egy álom marad??

 25. Kedves Hocy!
  Gyere el a Felszabadulás utcába is légyszíves! Sajnos azt kihagytad az utca nevek felsorolásából!
  Ablakot nem lehet nyitni utca fronton, a kátyúkat hogy kerüli ki, az az autós, aki 80-90-el robog végig az utcán,nem tudom,de hogy veri a port ezerrel, az biztos!!!
  A Petőfi út legalább aszfaltos!
  Itt meg két torokkal nyeljük a port!
  Mióta is nyeljük a port???!! Mi speciel 22 éve! Vannak,akik régebben.
  Arra pontosan nem emlékszem,mióta ígéri az önkormányzat,hogy leaszfaltozza!!!!!!!!!!!!