Üzenőfal

 

Kedves Látogató!
Ádánd község honlapján a legtöbb cikk, hír és bejegyzés kommentálható. A témákhoz szorosan nem kötődő hozzászólások, a település közügyeit vagy a honlap működését érintő általános kérdések, üzenetek helye az Üzenőfal. Használatához mindössze regisztrációra van szükség. Közérdekű bejelentés, kérdés vagy panasz ide kattintva közvetlenül a Polgármesteri Hivatalnak küldhető.
Új hozzászólás küldése előtt érdemes elolvasni az oldal házirendjét!

  152 Responses to “Üzenőfal”

 1. Mi a diktatúra?
  És mi a különbség a diktatúrák között?

 2. És mi lesz az utcában lakó emberek okmányaival?
  A lakcímkártya, útlevél, az autó forgalmi, a gépjármű törzskönyv, a közüzemi számlák, ingatlan és gépjármű biztosítások, földhivatali-, banki okmányok.
  Lehet menni mindenhova adatot egyeztetni?

 3. Szerintem hiba az, hogy aki hibázik vagy le tagadja, vagy másra fogja! Pedig a hibákbol is lehet,-és kellene is tanulni!

 4. Ami a Felszabadulás utcát illeti:az 50-es években kezdtek ott telkeket kimérni. Addig csak a sarkán álló épület állt, ami utoljára faipari műhely volt! A háború előtt csendőr laktanya volt. Az volt Ádándon az első kastély (a kora miatt műemlék is lehetne). Csak később épült az az épület, ami az általános iskola régi épülete (szintén kastélynak). Még később a csapodi kastély!
  Ami az utcaneveket illeti: a döntés meg történt. A többi már más baja!
  ??????

 5. Tisztelt janipc!

  Az egykori Selyem majorhoz vezető út (az 50-es évektől Felszabadulás utca) sarkán álló klasszicista kúriaépület (intézői ház) valóban megérdemelné a műemléki védettséget, korával kapcsolatban azonban téved: a XVIII. sz. elején épült barokk Tallián-kastélynál (amely ma az iskola épülete) közel száz évvel fiatalabb. A Csapody-kastélynál esetleg egy pár évvel régebbi lehet, az viszont a Perneszy család régi, még az 1600-as évek elejéről való kastélya helyén épült, és az volt Ádánd legelső kastélya.
  Ajánlom szíves figyelmébe Ádánd történetét!

  A Szerk.

 6. A lakcímek változása következtében felmerül az okmányok cseréjének költségvonzati kérdése is.

  Milyen költségekkel jár ez a lakosoknak a névváltoztatás?

  Előzetes tájékoztatásul: A lakcímkártyák cseréje az érintett személyeknek illetékmentes lesz, hivatalból történik. (A személyi igazolványokon, útlevélen nem szerepel lakcím, így azokat cserélni nem kell, s ugynanezen okból nem kell cserélni adó- vagy taj-kártyát sem!)

  Amelyik lakos rendelkezik gépkocsival, a forgalmi engedélyében történő lakcímváltozás ügyében intézkednie kell.

  Amennyiben az utcában egyéni vállalkozása, gazdasági társasága van, akkor annak székhelyének/telephelyének/postai címének megváltozásának bejegyzése szükséges, ez ingyenes, egyéb költség pl. bélyegzőcsere a vállalkozást terheli.

  Ha a gazdasági tevékenység végzése működési engedély, telepengedély, vagy más hatósági engedély köteles, akkor az azokban megjelölt közterület nevek megváltozása miatti cseréjét is meg kell tenni, ez illetékmentes.

  Az Ave Zöldfok és a DRV előzetes megkeresésünkre úgy nyilatkozott, hogy a hivatal változásbejelentése alapján átvezeti adatbázisában a fogyasztói adatokat. Az E.ON-nal még egyeztetünk. A többi, nem minden lakost érintő szolgáltatónál (tv, telefon, internet), valamint pl. a bankoknál a lakosoknak kell az utcanévváltozást bejelenteni.

 7. Még pár szó az utcanevekről.
  A felszabadulás utca úgy kapta a nevét, hogy a már ott élőknek mondták, hogy találjanak ki az utcájuknak egy nevet.
  A rózsa utca az ott levő sok vadrózsa után kapta a nevét.
  A darázsi utat az ott levő sok darázs miatt hívták először darazsas, majd később darázsi útnak.
  Az Etelközt régen drót útnak hívták. Egyszer be költözött oda egy nő aki férfiaknak nyújtott szolgáltatást. Róla kezdték Etelköznek nevezni az utat. A nő nemsoká el költözött. Ki emlékszik már rá. Arra is, hogy honnan származik az utcanév!

 8. Abban az időben a drót út sarkán laktam, a szakiskola szolgálati lakásában!

 9. Az idősek visszaemlékezései szerint az egykori “Drót utca” onnan kapta a nevét, hogy az akkor még teljes pompájában létező kastélyparkot arról az oldalról drótkerítés védte. Ott állt egyébként a község zsinagógája is. (A negyvenes évekig Ádándon jelentős zsidó közösség élt. A deportálások után a hitközség megszűnt, az elhagyott zsinagógát pedig az ötvenes években elbontották.) Az Etelköz utca nevének eredete kevésbé profán. Nevét a honfoglalás egyik fontos állomásáról kapta, az Árpád és a Hétvezér utcákkal együtt.

 10. Felháboritóak az óvodavezetői választás körülményei! Régi ócska trükkök:Saját lakásában tartott a volt vezető partit a szülői munkaközösségnek! A szülőknek persze rá kellett szavazni! Ez a demokrácia Ádándon!! Miért nem jutott senkinek eszébe, hogy miért is váltották le? Kérdezzék csak meg azokat a szülőket, akik akkor voltak SZMSZ tagok! Igy megy ez Ádándon évek hosszú sora óta: hazugságok, félrevezetések, nyalizások, mások sárba tiprása, képviselők befolyásolása/tisztelet a kivételnek/, névtelen levelek, feljelentések és még sorolhatnám! Most szép az óvoda, azóta fejlődött, amióta más a vezető, végigcsinálták a SIOK összes nyűgét, a sok-sok pályázatot megirták, megnyerték, mindent el tudtak intézni interneten, most jó lenne ismét beülni a készbe és uralkodni a nyugdijig! Kérem a képviselőket a falu érdekét vegyék figyelembe a döntésüknél! A nyugalmat, a tisztességet, erkölcsi magatartást, szakmai tudást. No és az óvodapedagógusok szavazását, akik két kivétellel a jelenlegi óvodavezetőt szeretnék továbbra is vezetőjüknek látni! Ennél fontosabb érv nincs a mai demokráciában!

 11. “Igy megy ez Ádándon évek hosszú sora óta: hazugságok, félrevezetések, nyalizások, mások sárba tiprása, képviselők befolyásolása/tisztelet a kivételnek/, névtelen levelek, feljelentések és még sorolhatnám!”
  De hát pont ezeket csinálod most polgár!! :-D Mindenkinek elege van már az ilyen áskálódásból, nem látjátok hogy senkit nem érdekel már??

 12. Hat6 éve nem volt az óvodában áskálódás, most újra táptalajt szeretnétek adni! Nem kér belőle a falu! Én nyiltan jeleztem ezt a problémát és nem meghivásos partikon!

 13. Polgár, engem nem érdekel ki lett az uj ovoda igazgató csak szólok hogy a pletyka meg ez a gyűlölködő stilus már mindenkinek nagyon unalmas! ;-O

 14. Ezzel látod egyetértek! Ezért szeretném, hogy az általam leirtak szerint döntsön a képviselő testület! Ne suttyonba döntsenek fontos dolgokról! Én bizom bennük hogy igy lesz!!

 15. Én is kérek minden képviselő testületi tagot, hogy ne válasszák meg újra azt az embert, akit egyszer már leváltottak! Emlékezzenek a leváltás okaira….kinek kell egy ilyen vezető??
  Ilyen emberre bízzuk a gyerekeinket? Milyen példát mutat majd a kicsiknek?
  Kati óvónéni az, aki ebbe a székbe való! Bízom benne hogy az igazság fog győzni, és a képviselő testület a kicsi gyerekek jövőjét tartja majd szem előtt amikor döntést hoz.

 16. A legutóbbi hozzászólások közül több is sérti az oldal házirendjét:

  “Nem jelenhet meg az oldalon olyan hozzászólás, amely…
  (…)
  2. Személyiségi jogot (jó hírnév, becsület, emberi méltóság) sért.
  3. Gyűlöletkeltésre bármilyen formában alkalmas, uszító, destruktív.
  4. Hirdetést, reklámot, illetve politikai kampányüzenetet, agitációt tartalmaz.”

  Kérem a hozzászólókat, hogy szíveskedjenek a fenti szabályokat tiszteletben tartani, és tartózkodjanak a sértő, lejárató szándékú minősítésektől, uszítástól és a kampányolástól!
  Köszönöm!

  A szerk.

 17. Uborkaszezon?
  Semmi hír? Semmi beszámoló a falunap eseményeiről?
  Akkor kérdezek: Hogy áll a munka a csatornázással kapcsolatban? Az Árpád utca végén mi célból végeztek földmunkákat? Ez már “A” szenyvízberuházás?

 18. A szennyvízberuházással kapcsolatban külön cég van megbízva a nyilvánosság biztosításával, így az általuk létrehozott honlapon (adandszennyviz.hu) talál minden fontos információt a projektről, illetve ott kérhet a munka menetéről részletesebb tájékoztatást.

 19. Kedves Szerkesztő!

  Meglátogattad már azt az oldalt, amit linkeltél? Én igen.
  Semmi aktualitás, semmi kézelfogható információ sincs rajta. A kapcsolatfelvétel nem működik.
  Valaki biztosan szép pénzt kapott a weboldal létrehozásáért.
  Megyek és megkérdezem a munkásokat, ŐK biztosan többet tudnak arról mondani, h mit kapok a pénzemért és hogyan.
  Kösz a segítséget.

 20. Kedves Koppány!

  Az a projekt hivatalos oldala, elvileg onnan tudnánk tájékozódni, de én is láttam, hogy üres – leszámítva az innen átvett tavalyi híreket. Nyilván még dolgoznak rajta.
  (Egyébként nem hinném, hogy sokba került volna: ez egy általánosan használt, de még kitöltetlen Új Széchenyi terves, alap Drupal sablon. Lásd pl: http://www.tamasiszennyviz.hu/).
  Ennél több információm sajnos nekem sincs.

 21. Kedves Koppány!

  Szeretném figyelmedbe ajánlani a Víziközmű irodáját (Pártok háza) ahol garantáltan minden felmerülő kérdésedre választ kapsz a szennyvízzel kapcsolatban! Hétköznap reggel 8 órától ott vannak, és nagyon segítőkész mindenki. Ott az építésvezetőkkel is találkozhatsz és tőlük is kérdezhetsz. Sőt ha igényled, akkor személyesen keresnek fel a lakcímeden és elmondják,hogy mit kapsz a pénzedért…Én a munkásokat inkább kihagynám… :)

 22. Kedves Mézeskalács!
  Köszönjük a tájékoztatást! Ha tényleg csak személyesen az építésvezetőknél lehet érdeklődni, érdemes lenne legalább ezt az információt (címmel, nyitva tartással, esetleg telefonszámmal) a projekt saját honlapján is megjeleníteni. Valószínűleg nagyon sokan fognak még erről érdeklődni, ezért ezeket ide is szívesen feltenném.

 23. A Víziközmű irodai nyitva tartása H-P 8-12 és 13-16 óráig tart.
  Címe: Ádánd,Árpád u.2/d (Pártok háza épülete a Takarékszövetkezet mellett)
  Egyébként az épület falán van egy tábla, hogy Szennyvízelvezető Víziközmű Társulat és egy jókora hirdetőtábla is van a bejárat mellett. Tehát eltéveszteni sem lehet. ;-)
  A telefonszám: 84/343-147
  Itt a Társulat munkatársai készségesen segítenek minden érdeklődőnek!

 24. Kedves Mézeskalács és polgár!Most szeretnék én is pár szót szólni az óvodavezető választással kapcsolatban!Mivel édesanyámról van szó azt hiszem joggal megvédhetem!Én vállalom magam míg Önök nem!Ha bármi problémájuk van szerintem tudják hol lakunk el lehet mondani!Gusztustalan dolog ami itt folyik!Kíváncsiságból jöttem fel a honlapra hisz hallottam egy két dolgot!S hogy mért lett leváltva abba az időbe édesanyám???Szerintem maguk sem tudják!Mi igen!És hol vannak a mostani pályázati eredmények???Én valahogy nem láttam eddig változást!Bár maguk biztos jobban tudják!Nem azért védem édesanyámat mert Ő tökéletes hanem azért mert Ő sok mindent felmutatott a 10évbe és remélem a továbbiakba is megtudja tenni azt ami a hivatása!Én ettől nem félek!S ha még se Ő lesz a vezető akkor na bumm nem változik semmi!Ő továbbra is szeretetteljesen fogja végezni a munkáját ahogy eddig is tette az elmúlt 35évbe!S ha más nem is én büszke vagyok rá és arra is hogy a gyereke lehetek hisz azt hiszem jó nevelésbe részesültem!Én is az kívánom győzzön az igazság!Köszönöm!