Üzenőfal

 

Kedves Látogató!
Ádánd község honlapján a legtöbb cikk, hír és bejegyzés kommentálható. A témákhoz szorosan nem kötődő hozzászólások, a település közügyeit vagy a honlap működését érintő általános kérdések, üzenetek helye az Üzenőfal. Használatához mindössze regisztrációra van szükség. Közérdekű bejelentés, kérdés vagy panasz ide kattintva közvetlenül a Polgármesteri Hivatalnak küldhető.
Új hozzászólás küldése előtt érdemes elolvasni az oldal házirendjét!

  152 Responses to “Üzenőfal”

 1. Kedves Szerkesztő!
  A szennyvízes honlap új, azt írod.Az ádándi már régi,még sem lehet semmi friss infóhoz jutni! A jegyzőkönyvek május óta töltődnek. Vagy a program lassú, vagy aki dolgozik vele! :-/ Úgy látom, ezt már más is szóvá tette.
  Sofia!
  Valóban büszke lehetsz,hogy Ő az Anyukád. Remek óvónő.Persze mindenkinek senki nem tud megfelelni.
  Az Óvodavezetői pályázathoz írtakat én politikai megosztottságnak látom, ami sajnos az egész faluban meg van. :-(

 2. Tisztelt “vagyok”!

  Üdvözlöm a fórumon, és köszönöm a hozzászólását! A testületi ülések jegyzőkönyvei közérdekű adatnak minősülnek, ezért természetesen mindig azonnal felteszem őket ide is, amint elkészülnek. Az SZMSZ szerint az ülést követő 15 napon belül ennek meg kellene történnie. Ehhez képest előfordulhat hosszabb-rövidebb késés. Ha ilyet tapasztal, legyen kedves közvetlenül a jegyző asszonynál érdeklődni – ebben az ügyben ő az illetékes.

  Üdvözli: a Szerk.

 3. Én is szennyviz ügyben kérdeznék akkor. Azt lehet tudni hogy mennyit költött a falu a komunikációra? Hogy hány millió forintba került az üres honlap?És abba nem fért bele több hogy ha valaki információt szeretne arról hogy mért állnak még mindig a munkák akkor mért névtelen kommentben küldenek be az irodába,hogy ha valamire kiváncsi vagy jár utána magad?! :-s

 4. Kedves And!

  Senki nem küld téged névtelen kommentben a Víziközmű irodába! (Te ugyanannyira névtelen vagy mint én.)Csak segítségnek írtam ki, hátha valakinek jól jön. Naponta arra járok és ismerem az ott dolgozókat. Ezért mertem ajánlani mindenkinek! De természetesen ebben is csak a rosszat kell látni…
  Egyébként a munkák nem állnak, ha nem vetted volna észre… :-s

 5. Mézeskalács, kössz az infokat, de ez nem válasz a kérdéseimre és ezt nem is tőled várom. Miért nincs hivatalos tájékoztatás? Nem úgy volt hogy jövőre kész kell lenni a szennyviz csatornázásnak? És hol tart most?! És mennyit fizetett a falu a komunikációért és az üres honlapért? Itt miért nincs fent semmi info?Ne az építésvezetőt kelljen már mindenkinek külön megkérdezni!! :-o

 6. Kedves Mézeskalács!

  Köszönöm, hogy megszerezte és feltette ide az elérhetőségeket! Ezek hasznosak lehetnek.

  ***

  Tisztelt And!

  Korábban is leírtam már, hogy a szennyvízprojekttel kapcsolatos kommunikáció, a nyilvánosság biztosítása nem ennek a honlapnak (de nem is a kivitelező cégnek) a feladata. Az önkormányzat a munkálatokkal kapcsolatos tájékoztatással külső céget, egy tamási székhelyű kft.-t bízott meg 2012-ben. Az erről szóló határozatot és a részleteket megtalálja a jegyzőkönyvek között az alábbi linken:
  2012. április 11.

  Üdvözli: a Szerk.

 7. Mennyiért?? ÖTMILLIÓ???? Ez valami vicc? :-O

 8. Mézeskalács!

  Köszönöm a tippet.
  Nem tudtam erről az irodáról, mivel ritkán járok a falu központjában, de úgy látom nem vagyok egyedül a téjékozatlanságommal.
  Jó lenne megbeszélni vkivel, h pontosan hova kerül a csőcsonk a telken belül és nem csak arra hazajönni, h gödör van a kertben.
  Erre a célra nagyon rendben van ez az iroda, magam is ilyet képzeltem az információ- szerzés céljára.

 9. *** A hozzászólást töröltük, mert több ponton, súlyosan sértette a honlap moderációs szabályait. ***

 10. Szomorú és felháboritó, ami ebben a faluban történik!

 11. Bizonyára sokan gondolják így, ennek ellenére arra kérem, hogy ha véleményt vagy kritikát fogalmaz meg, legyen szíves azt konstruktívan tenni, mások személyiségi jogainak maximális tiszteletben tartásával – lehetőleg sértő, durva minősítések, személyeskedés és vádaskodás nélkül.

  Azt szeretném, ha ezen a fórumon továbbra is kulturált mederben folyna a társalgás, és minden hozzászóló szem előtt tartaná az (amúgy rövid és nagyon egyszerű) moderációs szabályokat. Megköszönöm, ha ön is így tesz!

 12. Kedves Szerkesztő Úr! Nem szoktam oktalanul vádaskodni, az igazság mellett állok, álltam és állni fogok! Sajnálom, hogy egy olyan honlapunk van, ahol nem lehet elmondani az igazságot, mert sajnos az néha nagyon tud fájni. Biztos lehet abban, hogy megtalálom a módját, hogy az összegyűlt felháborodásomnak hangot adjak a nyilvánosság előtt!!

 13. Sajnos kezd “magyar falu” lenni Ádánd! Ne szólj szám,nem fáj fejem! :-x

 14. Jó hír azoknak, akik a szennyvízberuházás ügyében érdeklődtek:

  A Dél-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség megadta a munkálatokhoz megkezdéséhez szükséges engedélyeket, így 2013. szeptember 2-ától megindulhat a településen a gerincvezeték lefektetése és a szennyvíztisztító telep építése.

 15. Szerkesztőnek!

  Kérném törölni a bolhapiaci hirdetésemet.
  Köszönöm.

 16. Kérdezni szeretnék! Igaz-e amit mindenfelé hallani, h az Ádándi polgármestert sorozatos bűncselekmények miatt elitélte a bíróság? Ha igaz akkor erről itt miért nincs semmi hír és miért próbálják eltitkolni? Vagy ez nem tartozik ránk??
  Köszönöm!

 17. Nah ezeket már én is hallottam és én is kiváncsi lennék! Ha tényleg van ilyen itélet az nem lenne KÖZÉRDEKŰ info?! :?: :-o

 18. Tisztelt hozzászólók!

  Ahogy az már korábbi sajtóhírekből tudható volt, a polgármester ellen az ügyészség az előző ciklusban elkövetett különféle gazdasági bűncselekmények miatt büntetőeljárást kezdeményezett. Ebben az ügyben (amennyire tudom) legalább egy hónapja megszületett a jogerős elmarasztaló ítélet, ezt azonban a polgármester úr egyelőre nem kívánja sem az önkormányzattal, sem a közvéleménnyel megosztani.

  Hivatalos tájékoztatás hiányában nehéz erről többet mondani, mindenesetre közérdekű információnak nyilván akkor tekinthető az ítélet, ha a bűncselekményeket Pollák úr közmegbízatását teljesítve (értsd: polgármesterként) követte el. Én úgy gondolnám, hogy ebben az esetben a közvéleménynek természetesen joga van a tájékoztatáshoz. Mindenképpen szerencsésebb lenne, mint pletykákból informálódni…

 19. Nesze semmi!….. Nem gondolja hogy hiába próbálják elhallgatni, egyszer úgy is kiderül az igazság? Az idén választások lesznek, BUÉK mindenkinek!
  A.

 20. Na szóval…. olvassa egyáltalán ezt a fórumot az önkormányzattól valaki?! Ismét egy tök jogos és mindenkit érintő kérdés amit egy újabb hónap alatt sem sikerült értelmesen megválaszolni….. Csak gratulálni tudok!
  Ja és B.Ú.É.K!! ;-)

 21. Kedves Mindenki, kedves Ádánd!
  Csak engem zavar az, hogy a posta előtti járdán vastag jég áll? És nem csak a járdán, hanem a lépcsőn is? Nem volt még idő eltakarítani? Nem kellene egy olyan intézmény előtt ezt megtenni amit mindenki használ? A többi évszakban is eléggé lehangoló az a látvány ami fogad, amikor el-el megyek előtte! Sem a fű levágva, sem a szemét összeszedve! Hahó, ott dolgozók! Senki nem érzi magáénak azt a környezetet?

 22. Probléma megoldva. Szerda van, esik a hó, posta előtti eltakarításnak nyoma nincs, de legalább nem látszik a jég a ráesett hótól ;-)

 23. Gyors helyzetjelentés! Csütörtök, a letaposott hó a posta elöl eltakarítva. :oops: Viszont ma este ónos eső esett. Pénteken ismét csúszkálunk :?:

 24. Egyáltalán érdemes ezt a honlapot üzemeltetni? Mert én szerintem felesleges pénzkidobás. Néhány lelkes hozzászóló akik jobb híján egymással “csatáznak” vagy csak leírják a véleményüket, de eredménytelenül. Ennek a falunak mintha nem lenne gazdája magunkra vagyunk hagyva. Problémák vannak és jelezzük de érdemi intézkedés nem történik, de még csak annyit sem , hogy olvasták az üzeneteket és megpróbálnak valamit tenni.
  Az utak nagyon csúszósak ! mindenki vigyázzon magára , ha nem muszáj nem menjenek ki mert baleset veszélyes! De lehet, hogy talán valamint tesznek az illetékesek ??????????
  Szép napot mindenkinek ! :-)

 25. Tisztelt hozzászólók!

  Köszönöm, hogy jelezték a problémát! Nem tudom, a polgármester úr szokta-e olvasni ezt a honlapot és a hozzászólásokat, de én igen: a szerdai testületi ülésen jeleztem a hivatalban a csúszós utakat, így másnapra felszórták a járdát forgalmasabb szakaszokon, majd pénteken újból szóltam az ónos eső után.

  (A honlap üzemeltetését a szerkesztő jelenleg szívességből, térítésmentesen végzi, így a működtetése egyelőre nem kerül pénzbe a településnek.)

  Üdvözlettel:
  Szatmári Kornélia képviselő