Üzenőfal

 

Kedves Látogató!
Ádánd község honlapján a legtöbb cikk, hír és bejegyzés kommentálható. A témákhoz szorosan nem kötődő hozzászólások, a település közügyeit vagy a honlap működését érintő általános kérdések, üzenetek helye az Üzenőfal. Használatához mindössze regisztrációra van szükség. Közérdekű bejelentés, kérdés vagy panasz ide kattintva közvetlenül a Polgármesteri Hivatalnak küldhető.
Új hozzászólás küldése előtt érdemes elolvasni az oldal házirendjét!

  152 Responses to “Üzenőfal”

 1. Tisztelt hozzászólók!

  Valóban olyan az oldal,mintha nem is lenne.
  “Mondjuk,majd fogy….”
  Az illetékesek közül manapság néha a Szatmári képviselőnő válaszol.Már ezt is eredménynek tekinthetjük!
  Azért is írom le észrevételem, feltételezve, hogy Szatmári képviselő hatást gyakorol és történik valami.

  (A honlap üzemeltetését a szerkesztő jelenleg szívességből, térítésmentesen végzi, így a működtetése egyelőre nem kerül pénzbe a településnek.) Ha valamit ingyen bevállalunk, azt nem ártana kicsit lelkesebben csinálni. A jegyzőkönyvek az ülések után több hónap múlva kerülnek a honlapra.
  Sok esetben, mire olvashatjuk, már nincs jelentősége annak, ami történt a testületi ülésen.
  Látom mások is írtak már ez ügyben. A szerkesztő szerint olvasható a hivatalban is a jegyzőkönyv. Igen, de lehet, ha itt úgymond napra készen tájékoztatva lennénk, talán mindenkinek egyszerűbb lenne.
  Tisztelettel kérném a szerkesztőt, tegyen meg mindent, hogy gyakrabban “képben” legyünk.
  A képviselő segítségét pedig abban kérem, a hivatalnál kérje meg az illetékest, hogy adja át időben a szerkesztőnek a testületiülés dokumentumát.

  Küszönöm.

 2. Tisztelt “adandi”!

  “Valóban olyan az oldal,mintha nem is lenne.” – Őszintén szólva csodálkozom, ha így látja. Ádánd honlapja a Google szerint az ország összes községi honlapja között jelenleg a legelső helyen áll. Emögött az eredmény mögött rengeteg munka van.

  Már többször leírtam, hogy nem feladatom a tartalomról gondoskodni – ezt a munkát a honlap fenntartója, vagyis az önkormányzat, illetve a polgármesteri hivatal végzi. A jegyzőkönyvek átfutási ideje az ülésektől számítva több hét is lehet. Ezek azonnal fel szoktak kerülni a honlapra is, amint elkészülnek. (Decemberben a képviselő-testület nem ülésezett. A januári ülés óta alig néhány nap telt el.)

  “Ha valamit ingyen bevállalunk, azt nem ártana kicsit lelkesebben csinálni.”
  Értékelem a humorérzékét.

  A Szerk.

  • Kedves Szerkesztő!

   Valaki nem tud számolni.
   Vagy Én, vagy Ön!
   Utolsó jegyzőkönyv: márc.5.
   Azóta nem volt ülés?! Nem gondolnám! Ha csak azt vesszük, márciusban is kellett még testületiülésnek lenni, most. május 5. Ez nálam nem több hét, hanem 2 hónap.
   Vagy amiről nem tudunk, az nem fáj?
   Ha ez a legjobb községi honlap…..hát,nem tudom, még melyiket nézte a Google.

   Üdv. :-

 3. Tisztelt szerkesztő!

  Ha összességében olvasta volna a véleményemet és az előttem írókat is elolvassa, nem érzi úgy, hogy sértegetni akartam írásommal.
  “Valóban olyan az oldal,mintha nem is lenne.” Ez a mondat kizárólag arról szól, mivel mögötte a következő: “Mondjuk,majd fogy….”,hogy bármilyen kérdést,észrevételt írunk, nem kapunk érdemleges választ. Tisztában vagyok vele, hogy a válaszok a kérdésekre nem az Ön feladata.
  Az oldallal kizárólag az a gond, hogy nem naprakész információkat kapunk.
  Ha Ön nem kapja meg a jegyzőkönyveket, azt nem tudhatjuk, hogy kéri-e a hivataltól.
  Ezért vettem bele, hogy a Szatmári Kornélia ebben segítsen, hogy februárban ne a novemberi jegyzőkönyv legyen elérhető.

  Ha úgy gondolja, támadás volt Ön ellen a vélemény, elnézését kell kérnem, mert nem ez volt a szándékom.
  Üdv.:
  adandi

 4. T. Önkormányzat!
  2013 decemberben(!!!) kértem tájékoztatást az Önkormányzattól Pollák polgármester itéletéről akit költségvetési csalásért, és még más büncselekményekért jogerősen elítélt Kaposváron a bíróság. A kérdésre azóta sem kaptam választ és a falu sem kapott erről semmi féle tájékoztatást amit felháborítónak tartok, csak annyit tudunk amit a Somogyiban lehetett olvasni, hiába kérdeztük itt többen is! Pollák polgármestert azonnal le kellett volna mondatni de még csak bocsánatkérést sem hallottunk, és az itéletről sem lehetett itt olvasni semmit mint ha mi sem történt volna! :-(

  Akkor megkérdezem megint, és ezekre választ várok, biztos más is kiváncsi rá. Igaz a költségvetési csalás? Mennyit csalt el és honnan? Ki fogja a falunak megtéríteni?Mik azok a más bűncselekmények?
  Hogy lehet hogy csalásért sorozatos bűncselekményekért elitélt ember továbbra is polgármester lehet? Nem kellett volna azonnal lemondania?! Ha ennyire ragaszkodik a székéhez nem kellett volna már rég felállítani onnan a képviselőknek mielőtt megint jelölteti magát négy évre??! Ez egész Ádándnak szégyen!Sziveskedjenek tájékoztatni az embereket hogy mit követett el és vállani a következményeket sunnyogás, lapítás és titkolózás helyett!!
  Köszönöm!

 5. Ancsa! Fent van a Visszaélések.hu-n http://www.visszaelesek.hu/hirek.php?hirid=468&oldal=55&kateg=1 h jogosulatlan gazdasági előny megszerzése lehet a másik bűncselekmény. Normális helyen ennél kevesebbért is le szoktak mondani de ki mondta h ez normális hely? :?:

 6. Tisztelt hozzászólók!

  Megértem a felháborodásukat, de az önkormányzat sajnos továbbra sem rendelkezik több információval, mint önök. Ahogy azt már korábban is leírtam, a polgármester az ellene hozott ítélettel kapcsolatban minden további tájékoztatástól elzárkózott.

  A bűncselekményeket Pollák úr közmegbízatást teljesítve, a település polgármestereként, az önkormányzat nevében eljárva követte el. Mivel a csalások a község saját beruházásain keresztül jelentős mennyiségű közpénzt érintenek, a képviselő-testület – ellentétben Pollák úr álláspontjával – úgy gondolja, hogy az önkormányzatnak és a közvéleménynek igenis joga van az elkövetett bűncselekményekkel kapcsolatban a hiteles tájékoztatáshoz, ezért minden törvény adta lehetőséggel élni fogunk, hogy az ügy részleteit megismerhessük.

  Fontos számunkra, hogy az önkormányzat működése és gazdálkodása átlátható legyen, ezért a visszaélésekről a közvéleményt is megfelelő módon tájékoztatni kívánjuk. Addig is további szíves türelmüket kérjük!

  Szatmári Kornélia képviselő

  (A Kaposvári Törvényszék által a képviselő-testület részére időközben megküldött elmarasztaló ítéletet, és a polgármester által elkövetett bűncselekményeket a honlapon részletesen ismertettük. Ez az alábbi linkre kattintva Pollák úr választával együtt elolvasható.)

 7. Szép Jó Napot Mindenkinek!
  Az elmúlt héten, olyan dolgot tapasztaltam kis községünkben, aminél lejjebb süllyedni már szinte képtelenség!
  Nemzeti ünnepünk(aug.20.) napján még elvétve sem láttam egyetlen villanydúcra kitett piros-fehér-zöld zászlót és a falu címerével ellátott lobogót sem.
  E jeles napon semmiféle tudatmódosító szer hatása alatt nem álltam, így nem hiszem, hogy az én memóriámmal lenne a probléma. De ha mégis rosszul emlékeznék, javítsanak ki! Az igaz, hogy csak az Árpád és a Kossuth utcában jártam ezen a napon, de mivel ez a két legnagyobb utca faluban, azért illet volna kirakni azokat a zászlókat, hiába zajlanak a nagy munkálatok ezekben az utcákban, ilyenről megfeledkezni óriási hiba és felelőtlenség!
  Szörnyű, hogy ilyen megtörténhet! Főleg annak tudatában, hogy márciustól a “csodálatos” választásokig úton-útfélen csak Wittzman akárki arcképével lehetett találkozni! Azok kirakására persze volt idő és energia!
  Szégyellje magát a falu vezetése!

  • Üdvözlöm a hozzászólók közt, Johnny Cat!
   Én úgy emlékszem, a Kossuth Lajos utcában kint voltak az ünnepi zászlók.
   Az országgyűlési választások előtt a képviselőjelölt kampányplakátjait nem az önkormányzat rakta ki (nem is tehette volna), hanem a párt aktivistái.

 8. Lenne 2 kérdésem.
  1.- A polgármester jelöltek a nyílvánosság előtt megmérettetnek-e?
  Miért csak a régi képviselőnek indulók mutatkoztak be, az újak közül talán ketten? :-/

  2.-Lesz még testületi ülés? :-O A jegyzőkönyvek alapján nem igazán tudni , olyan naprakészek.

  • Tisztelt hozzászóló!

   1.: Én tervezem a bemutatkozást egy nyilvános lakossági fórumon is október 9-én (este 6 órakor a Művelődési Házban), ahol szívesen látom a most leköszönő polgármestert is.

   2.: A képviselőjelöltek többsége egyénileg intézi a bemutatkozását és a programja ismertetését.

   3.: Tudomásom szerint október első napjaiban még várható egy utolsó testületi ülés. A honlapra akkor kerülnek fel a jegyzőkönyvek, amikor megérkeznek a jegyző asszonytól.

   Üdvözlettel:
   Szatmári Kornélia

   • Köszönöm a gyors választ kedves Kornélia.
    Még 1 utolsó kérdést engedjen meg.
    Az augusztusi,vagy szeptemberi ülésen született 2014-es költségvetés?
    Ha már lassan évvége lesz. :-)

   • Valószínűleg a tavalyi év zárszámadására gondolt. Azt augusztusban fogadtuk el feltételesen, és többszöri nekifutás után. (A 2014-es év költségvetését még márciusban hagytuk jóvá.)

 9. Igen, valóban arra. De az sem semmi!

 10. Tisztelt Mindenki!

  Általában elolvasom a jegyzőkönyveket, úgy az ülést követő pár hónapon belül,amikor végre felkerülnek az oldalra. Ez már magában nem mindenhol van így, hogy gyakorlatilag nem napra kész az oldal.Látom,más is jelezte már.
  Most felkerült az augusztusi. Volt már a régi jegyzőkönyveknél is, hogy zsörtölődtem, de ez az utolsó kiverte a biztosítékot nálam.
  Úgy tűnik, hogy hihetetlenül gazdag község vagyunk, bár a látszat nem ezt mutatja.
  Két kézzel szórják az adót FIZETŐK pénzét.
  - Eltűnnek gépek, amit a befizetett forintokból vesznek,—-nincs meg. Ennyi.
  - Azért, mert valaki hihetetlenül rosszul dolgozik, nem lehet augusztusban elfogadni tavalyi zárszámadást—–Isten tudja hány könyvelőnek, könyvvizsgálónak fizetünk a falu pénzén. Feltételezem, hogy fizetünk! Ennyi.
  - Kint hagyunk 35 milliót, mert nem lehet behajtani. Meg már ki tudja mennyi kintlévő adó évült el?! Esetleg ez a pénz bent lenne a költségvetésben, lehet, több jutna az adót FIZETŐKNEK. Közben nem lehet végig menni a járdákon, utakon! De hát ezek szerint nem hiányzik az a pénz.
  - Mi van a derékig érő gazban lévő pihenőre vállalt anyagi garanciával?! Elvileg az is a MI pénzünk.

  - Megalakult a víziközmű társulás. Aztán minek?! Folyik ki a pénz az ablakon! Azon kívül, hogy méreg drága lesz ettől a csatornázás, sok haszna nincs az egész társulásnak.
  Egyedi döntések születnek, a tagok megkérdezése nélkül.Pl. a 190 ezres “beszállót”levisszük 170 ezerre. Nem kevés embert átpalizva, mert voltak,akik kp-ban fizetett inkább, hogy 20 ezerrel kevesebb legyen a beugró. Ezt nem kellett volna megszavaztatni?!
  - Ott is fizetünk könyvelőket, és nem egyezik 2 vizsgálat eredménye?! Anyagi felelős?!!
  Van egy bevételi oldal és van egy kiadási oldal, és van a maradvány. ha minden úgy van könyvelve, ahogy az a nagy könyvben van, ott nem lehet eltérés! Ez általános iskola 1. osztály. 10-9=1 Ez nem lehet sem több,sem kevesebb!
  - Ezt a békát is a lakosoknak kell majd lenyelni.
  Milyen elszámolás lesz a végén? Ahogy esik, úgy puffanik? Ennyibe került a beruházás, és kész?

  Testületi ülésen aki megszólal,mert nem ért egyet dolgokkal,azt elhallgatattják? Pedig a tények, számok azt mutatják, hogy nem az “ellenség, az ötök” akciójáról van szó. Olyan érzésem van, hogy ebben a faluban a lakosoknak kötelességeik vannak, de jogaik már kevésbé. Azaz vannak, csak jobb,ha nem akarnak élni vele.
  Mintha 1 ember kezében lenne az egész falu.

  A másik: minek hoznak rendeleteket az üléseken, ha nincsenek betartva?! Akiknek a kompetenciájába tartozik, hogy be legyenek tartva a rendeletek, itt élnek köztünk. Nem látják, vagy nem akarják látni, hogy milyen körülmények vannak a faluban?
  Valamikor azt mondták, Ádánd a leggazdagabb és legrendezettebb falu a környéken.
  ” Éllovasból sereg hajtók lettünk! “

  • Kedves macilaci!

   Már végig lehet menni az utcákon! Le vannak “aszfaltozva”, biztos így hívják, amit rászórtak. :oops: A gyalogosokat, kerékpárosokat el fogja bírni. :-P Autósokra a felpattogó aprókavics veszélyes! Ki fizeti meg a gépkocsisok esetleges kárát? És egyáltalán,kinek a pénzéből vannak ilyen hirtelen? A csatornából, vagy az önkormányzatéból???!

  • Tisztelt hozzászóló!

   A munkálatokat nem az önkormányzat, hanem a víziközmű társulat rendelte meg. Tudomásom szerint a csatornázás miatt felásott földutakat javítják olyan módon, hogy azokon murvát és régi útfelületek felmarásából származó aszfaltzúzalékot terítenek el.

   A víziközmű társulat szíves tájékoztatása szerint ez csak útjavítás, és nem készülnek tartós, szilárd burkolatú aszfaltutak. (Ilyenek nem is készülhetnének: a társulat csatornázásra jött létre, útépítésre nincs megbízatása.)

   A munkálatok költségeit a lakossági befizetők állják a csatornázásra összeadott önrészből.

   Üdvözlettel:
   Szatmári Kornélia

   • Hihetetlenül nagyszerű!! Új utca neveket javasolnék. : Kampány utca, Választási utca, Szavazó utca, Minek nevezzelek utca?!
    Nem tudtam,hogy az önkormányzat utcáit azoknak kell megjavíttatni,akik csatornát kötnek be s befizettek CSATORNÁZÁSRA!
    Aki függetlenként indul, annak saját költségén kell kampányolni. Nem???!!!!

    Gondolom,megint csak mi maradtunk ki a társulás üléséről,ahol erre felhatalmazást kapott,aki elrendelte az útjavítást?!

   • Ezekről a munkálatokról a víziközmű társulat saját hatáskörében döntött. Erről az önkormányzat sem kapott semmiféle tájékoztatást, de ennél nagyobb bajnak tartom, hogy a lakossági pénzek ilyen felhasználásáról magukkal a befizetőkkel sem történt előzetes egyeztetés.

 11. Kedves Képviselő asszony!

  Tudom. Ezt kifogásoltam én is.
  “Aki függetlenként indul, annak saját költségén kell kampányolni. Nem???!!!! ” mondatom nem Önnek szólt!

 12. miért van Ádánd község címerében szabadkőműves szimbólum!? 8-|

  • Üdv az oldalon, hetyere!

   Nem olvas egy kicsit túl sok romantikus kalandregényt? :-) Amit ön szabadkőműves szimbólumnak gondol, az a keresztény ikonográfiában a kora középkor óta használatos, hagyományos jelkép (ún. “isten szeme”). A Szentháromságot jelképezi, ott láthatja szinte minden katolikus templomban az oltár fölött, illetve a Szentháromság szobrokon szerte egész Európában. Innen került be sokkal később a szabadkőművesség jelképei (a körző és a vonalzó) közé is, mint isten mindent látó szeme, amely a szervezet munkáját is felügyeli.

   • Amit ön szabadkőműves szimbólumnak gondol, az a keresztény ikonográfiában a kora középkor óta használatos,

    ez így nem teljesen igaz.a jelkép ősi egyiptomi eredetű és a felkelő napisten, Hórusz szemét szimbolizálja.innen vette át az egyház magának, mint amúgy oly sok mindent a pogány vallásokból.(lásd bővebben: Ralph Edward Woodrow: Babilon misztériumvallása) ennyit a keresztény vallásokról :?:

    szóval a kérdés továbbra is nyitva.vagy az amerikai egydollároson is csak “keresztény ikonográfia” található? :?:

   • Igen, a keresztény szimbólumok sem előzmények nélkül valók, de ez a “szabadkőműves jelképek” szempontjából már teljesen mellékes. Az amerikai dolláron a 13 kősorból álló, befejezetlen piramis az USA alapító 13 államát jelképezi, ezek fölött őrködik a mindent látó, isteni szem. Ennek jelentéséről, tervezésének történetéről itt olvashat bővebben:

    http://en.wikipedia.org/wiki/Annuit_c%C5%93ptis

    A szabadkőművesség jelképe pedig a körző és a vonalzó, angol nyelvterületen középen Isten (God) nevének rövidítésével, ahogy az a képen látható. Ezt a betűt másutt az isteni szemmel is szokták néha helyettesíteni:

 13. előre láthatólag mikor lesz olyan szépen megcsinálva a járda az Árpád utca volt szolgálati lakásoktól egészen a falu végi hirdetőtábláig mint a “belfaluban”?őszintén szólva rettentő szar a járda ezen a szakaszon.(pl este v.egy kiadós esőzés után).plusz én az önkormányzat helyében tennék korlátot a nevezett járdakanyarulathoz(Csapó tanárnéniék környéki rész) mert télen csúszós a járda és veszélyes az ott lévő mély árok miatt.(gondolok itt az idősekre mozgáskorlátozottakra és az alkoholistákra :-) persze olyan anyagból lenne célszerű csinálni ami időtálló,masszív és nehéz vagy macerás ellopni. ;-)