Idősek tájékoztatása

KezekA Kormány az élet- és vagyonbiztonságot veszélyeztető tömeges megbetegedést okozó humán járvány megelőzése, illetve következményeinek elhárítása, a magyar állampolgárok egészségének és életének megóvása érdekében elrendelt veszélyhelyzet során teendő intézkedésekről szóló 46/2020. (III. 16.) Korm. rendeletben az önkormányzat részére biztosított jogkörével kapcsolatosan tájékoztatja a lakosságot, hogy a 70. életévüket betöltött személyeket a  Kormány arra kéri, hogy lakóhelyüket vagy tartózkodási helyüket ne hagyják el, illetve ha a 70. életévét betöltött személy a lakhelyét, vagy tartózkodási helyét nem hagyja el, és erről az önkormányzatot tájékoztatja, az ellátásáról való gondoskodás a települési önkormányzat polgármesterének feladata.
Ezzel kapcsolatban az érintettek, vagy hozzátartozói kérhetik a mellékelt nyomtatvány kitöltésével a segítségre szoruló idős ellátását az önkormányzat részéről.
A nyomtatvány elérhető, és elektronikuson elküldhető https://ohp-20.asp.lgov.hu/nyitolap oldalon ügyfélkapus azonosítást követően, illetve a korábbi tájékoztatás alapján az Önkormányzati Hivatal bejárati ajtaja előtt szintén kerül kihelyezésre papír alapon, melynek kitöltése után a postaládába bedobva, vagy szkennelve, mobillal lefényképezve beküldhető a titkarsag@adand.hu e-mail címre. Akinek ez nem megoldható, kérjük telefonáljon a Hivatalba (84/357-552), és előzetesen egyeztetett időpontban fogadjuk.

Az űrlap PDF formátumban innen letölthető.